Музички перформанси

Мирна Пијетловић
Музички перформанси

Бањалука - Концерт студената композиције Aкадемије умјетности Универзитета у Бањалуци одржан је у концертној дворани Банског двора Културног центра у оквиру манифестације “Дани Владе С. Милошевића”.

Наступили су талентовани студенти који студирају у класи професора Татјане Милошевић-Мијановић, а ријеч је о Горани Кочић, Драгани Табак, Давиду Мастикоси, Младену Јанковићу и Синиши Гајићу.

- Реч је о композицијама које су врло стилски и поетски различите, а које су на концерту пратили и перформанси. Композиције припадају неокласичарском стилу - рекла је за “Глас Српске” професор Татјана Милошевић-Мијановић.

Она је истакла да је јако задовољна концертом и самим композицијама, с обзиром на то да се ради о младим студентима, који су са друге стране врло професионални и креативни.

- У концерту су им помогле њихове колеге са инструменталних катедри и могу истаћи да је све укупно било јако добро. Овај концерт ће их, искрено се надам, “скинути” са маргина културног живота Бањалуке, јер су неправедно запостављени - истакла је Милошевић-Мијановић.

Према њеним ријечима, то су млади људи, умјетници, који су будући педагози, музички критичари и музички сарадници у Бањалуци.

- Ово је трећа година да моји студенти наступају у оквиру манифестације “Дани Владе С. Милошевића”, а према оцени музичке јавности, сваке године су за степеницу успешнији - закључила је Милошевић-Мијановић.

Манифестација “Дани Владе С. Милошевића” је отворена у петак, 6. априла, у Ректорату Универзитета у Бањалуци Међународним научним скупом који је био посвећен овом великом ствараоцу, а трајаће све до 24. априла, када ће бити затворена концертом Симфонијског оркестра Aкадемије умјетности Универзитета у Бањалуци под диригентском палицом Огњена Бомоштара.

Програм

Програм манифестације се наставља у уторак, 17. априла, када ће у 20 часова у амфитеатру Дома омладине у Бањалуци бити одржана Ревија филмова студената Aкадемије умјетности, док ће у сриједу, 18. априла, на Aкадемији умјетности у 12 часова бити отворена изложба одабраних радова са Трећег бијенала студентске фотографије одржаног у Новом Саду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана