Музички доживљај за памћење

Глас Српске
Музички доживљај за памћење

БЕОГРAД - Чувени кантаутор и шансоњер Aрсен Дедић (72) послије вишегодишње паузе одржао је концерт у препуној сали Центра "Сава", јавља Танјуг.

Музичар који је обиљежио музичку сцену бивше Југославије, одушевио је београдску публику својим најпопуларнијим композицијама као што су  "Кућа поред мора", "Човек као ја", "О младости", "Модерато кантабиле", "Балада о пролазности", "Твоје њежне године", "Милена" ...

Дедић је публику наградио и  стиховима "Не дај се, Инес", да би послије бурног аплауза и изласка на бис сам за клавијатурама отпјевао још три пјесме.

Он је  у Центру "Сава" наступио у пратњи Симфонијског оркестра и Биг бенда РТС-а, а гости концерта били су његов син, пијаниста Матија Дедић, Петар Грашо и дјечији хор "Колибри".
Први дио концерта био је посвећен музици из филмова, да би послије пола часа на сцену изашао Дедић и нешто мање од два сата љубитељима својих шансона приредио музички доживљај за памћење.

Дедић је први пут, послије паузе од 16 година, наступио у Србији у мају 2005. године, на концертима у Новом Саду и Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана