Музички догађаји у Бањалуци у 2013. години: Концерти, фестивали и журке за памћење

Горан Обрадовић
Музички догађаји у Бањалуци у 2013. години: Концерти, фестивали и журке за памћење

Током 2013. године бројне музичке звијезде одржале су концерте у Бањалуци, а међу онима који су привукли највише пажње су свакако "Легенде", Сергеј Ћетковић, Масимо Савић, Кирил Џајковски, "Плејбој" и многи други.

Иако је у поређењу са 2012. годином било мање концерата, ова година свакако ће остати упамћена по добрим свиркама.

Рођендан "Рибље чорбе"

Почетком јуна бањалучка публика могла је уживати у правом рок концерту и то поводом 35. рођендана једног од највећих рок бендова на овим просторима "Рибље чорбе".

Концерт је два пута одгађан због лошег времена, али они који су били стрпљиви и дошли, уживали су у највећим хитовима ове групе, као и у новим пјесмама.

"Демофест"

Фестивал "Демофест" и ове године је окупио демо бендове из региона и публици пружио свирке тренутно најпопуларнијих група на овим просторима. Тако је публика прво вече могла да ужива уз феноменални С.А.Р.С. и "Дубиозу колектив".

Друго вече је све присутне одушевио Цане са својим "Партибрејкерсима", док је за треће вече ту био Кирил Џајковски, који је Бањалучанима приредио енергичну забаву. Послије Кирила, први пут у Бањалуци наступио је феноменални бенд "Плејбој", који је карактеристичним звуком саксофона одушевио све присутне.

Емотивне ноте

Они који воле емотивнију музику могли су да уживају на концертима Сергеја Ћетковића као и Кикија Лесендрића и "Пилота". Не треба заборавити ни концерт групе "Легенде" која је у бањалучкој "Аквани" одушевила све присутне.

Средином октобра бањалучка публика могла је да ужива у промоцији новог, четрнаестог, студијског албума "Нек' буде љубав" једног од најпознатијих поп бендова "Црвена јабука". Све ово је било довољно да млади, али и они стари фанови напуне бањалучку спортску дворану "Обилићево", а ни популарни Жера им није остао дужан.

Давид Моралес

Кад су у питању љубитељи техно музике, ове године су могли уживати на феноменалном "Фреш вејв" фестивалу који је пружио два дана феноменалну атмосферу.

А каква је тренутна звијезда ди-џеј Давид Моралес најбоље говори препуна љетна позорница тврђаве Кастел, која је то вече била најбоље мјесто за провод у Бањалуци.

Потпуном угођају свјетских фестивала допринијела је и пјена парти на уласку у тврђаву. Добра музика, пјена и топла ноћ, били су рецепт за сјајну забаву, а судећи према статусу славног Моралеса на његовом профилу на "Фејсбуку" и он је уживао.

- Управо сам завршио наступ у Бањалуци, велика посјећеност. Супержурка - написао је Моралес.

Клубови

У бањалучким клубовима у току ове године, између осталих, наступили су "Ортодокс келтс", "Забрањено пушење", Натали Диздар, Перо Деформер и други. Концерт који још треба споменути је и наступ некадашњег фронтмена групе "Октобар 1864." Тање Јовићевић, која увијек обрадује Бањалучане својим емотивним наступом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана