Музичка атракција на тврђави Кастел

Mирна Пијетловић
Музичка атракција на тврђави Кастел

БAЊAЛУКA - Препуна тврђава Кастел, наступ десет демо бендова, од којих су се три пласирала у финале, као и концерти групе "ЗAA" и велике свјетске атракције "Stereo Mc'ş" обиљежили су прво вече музичког фестивала "Јелен Демофест".

Тврђава Кастел већ у 19 часова била је крцата љубитељима добре музике, а такмичарски програм почео је нешто иза 20 часова, гдје се пред великим бројем добро расположене публике са по једном пјесмом представило десет демо бендова.

Тако се могло чути доста различитих жанрова музике који су, ако је судити по реакцијама и овацијама публике, доста добро прихваћени.

Врућу такмичарску атмосферу пред проглашење оних који ће се такмичити у финалној вечери додатно је "подгријао" симпатични бенд из Крушевца "ЗAA", који је на прошлогодишњем "Демофесту" освојио треће мјесто.

Увијек одлично прихваћен од бањалучке публике, реге бенд "ЗAA" одржао је одличан концерт, а њихове пјесме увијек подсјете на прошлогодишњи фестивал.

Послије концерта услиједило је проглашење првих бендова који ће се такмичити у финалној вечери, а према ријечима музичара, пјесника и продуцената, као и члана жирија "Демофеста" Николе Врањковића, одлука није била нимало лака.

- Чули смо јако талентоване младе људе и било је тешко одабрати оне који пролазе даље. Иако смо према плану требали одабрати два бенда, ипак смо одлучили да даље иду три. Ријеч је о бендовима "Recall" из Бањалуке, "Threesome" из Београда и "Excused 4 life" из Бијељине - рекао је Врањковић.

Послије проглашења првих финалиста, услиједила је дуго очекивана забава уз култне "Stereo Mc's" из Лондона, који су први пут наступили у БиХ. Одлично расположење и на бини и у публици држало је публику на ногама до два часа иза поноћи, а позитивне вибрације вратиле су бенд на бис, када су извели неке од својих највећих хитова. Послије концерта звијезда прве вечери "Демофеста", присутни су се забављали до раних јутарњих часова уз DJ Gemini's из Новог Сада.

Награде

Демо бендови се и ове године такмиче за вриједне награде. Првопласирани ће имати прилику за продукцију мастера у професионалном музичком студију, што значи да ће снимити албум и спот за MTV. Другопласирани бенд ће добити бинску опрему у вриједности 6.000 евра, док ће бенд који освоји треће мјесто добити бинску опрему у вриједности 3.000 евра. И ове године публика може да гласа за своје фаворите и то путем сајта фестивала, а бенд који освоји највише гласова добиће бинску опрему вриједну 1.500 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана