МС Блажа, “Београдски синдикат” - Публика потпуно схвата наше поруке

Марија Карајлић
МС Блажа, “Београдски синдикат” - Публика потпуно схвата наше поруке

Наше пјесме настале су као подршка свима који се труде да остану чисти, искрени и своји - “дискретни хероји”. Aко наша порука допре бар до једне особе, која због нас одлучи да се не дрогира или не нападне некога, да остане здраве главе и не избоде некога ножем, онда смо добрим дијелом обавили свој посао.

Рекао је то “Гласу Српске” један од чланова групе “Београдски синдикат” МС Блажа поводом предстојећег концерта у Бањалуци 27. маја на тврђави “Кастел”.

Према његовим ријечима, ово није први долазак групе у град на Врбасу. Нагласио је да се веома радују овом наступу.

- Публика је зрела за наше текстове. Наишли смо на потпуно разумијевање наших порука, а то је да останемо вјерни сами себи и својим идеалима. Превелик смо залогај за многе “душебрижнике” јер образ дефинитивно нема цијену - рекао је Блажа.

Напомиње да су, када су били на самим почецима, прво усмјеравали све своје амбиције за опстанак хип-хоп музике на сцени.

- Било је и ангажованих пјесама које су тада критиковале веома јак Милошевићев режим. Данас својим ангажманом попуњавамо један велики простор у Србији будући да ни власти ни цивилни сектор не раде много за овај народ - рекао је Блажа.

Осврнуо се и на могућу цензуру у медијима када су њихови “лик и дјело” у питању.

- То је више игнорисање него цензура. Власт смишљено даје простор онима који вјешто пјевају искомпоновану успаванку. Ми се не уклапамо у слику те опште апатије јер смо одбили да “спустимо оружје” - нагласио је Блажа.

Напоменуо је и да их поједини посматрају више као друштвени покрет.

- Синдикат је неки заједнички назив за све људе који су се окупили око једне идеје, а наша заједничка максима је “сви заједно”. Покушавамо да убиједимо људе да буду солидарни и да се држе заједно јер ово је вријеме када се људе праве себични индивидуалци, који не маре много за друге - признаје Блажа.

Наглашава да људи данас много лакше упијају плитке и баналне садржаје, а за тако нешто не могу бити оправдање ни тежак живот ни хиљаду брига.

- Лакше је послати SMS како би гласали за неког ко је у ријалити шоуу него отићи у позориште. Народ је у културном мраку и с њим је лако манипулисати – истиче Блажа.

Као лични печат групе, издваја борбу за праве вриједности.

- Ту, наравно, спадају поштење, морал, племенитост… Постојимо сложно већ 12 година, а наше пријатељство је увијек на првом мјесту. То је главна нит коју преносимо онима који нас слушају. Они други се пак плаше јер имамо кичму, али и по том смо препознатљиви - рекао је Блажа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана