Мотористи угасили моторе

Горан Иванковић
Мотористи угасили моторе

ИСТОЧНA ИЛИЏA - Планирано окупљање и прозивка фудбалера Фамоса која је требала да озваничи почетак припрема за нову сезону остала је у сјени одлуке играча да одбију да истрче на терен и одраде први тренинг.

Изузев Дамира Пећанца који је оправдано био одсутан, те Немање Aрсенића и Јове Којића, чији је наставак сарадње са Фамосом под упитником, прозивци су се одазвали сви првотимци који су у прошлој сезони изборили опстанак у прволигашком друштву.

Досадашњи шеф стручног штаба Мирко Марван, који је именован за првог помоћника новог кормилара Момчила Станића, истакао је да су дуговања према њему и осталим тренерима већа него играчима и да се неће прихватити обавеза док се заостаци не исплате. Са њим су се солидарисали играчи који су напустили салу за састанке.

- Многи од нас буквално живе од фудбала и нас не интересује ко је крив што нисмо исплаћени за прошлу годину. Док нам се не исплате плате и премије из претходне сезоне, нећемо кренути с припремама - рекао је Мирко Марван.

Предсједник "моториста" Миломир Мичић, истакао је да никакве ултиматуме неће прихватити.

- Видјећемо шта можемо учинити до уторка. Изненађен сам оваквом ситуацијом, али док сам на челу клуба нећу дозволити никакве ултиматуме. Сада је потпуно јасно да овдје постоји неколико струја, који желе минирати неке наше потезе, па рекао бих и одлуку да ангажујемо новог тренера. Брзо ће реаговати Дисциплинска комисија која ће разматрати посљедња дешавања. Појединци сигурно неће проћи без санкција - био је јасан Мичић.

Нови тренер Фамоса, Момчило Станић, такође је изненађен одлуком фудбалера да бојкотују почетак припрема.

- Наравно да нисам желио овакав почетак, али се надам да ће веома брзо све лећи на своје. Морам да вјерујем да ово није бојкот према мени већ према ситуацији која у посљедње вријеме влада у клубу. Са радом су кренуле новајлије из Славије, а очекујем да руководство клуба изнађе рјешење и до уторка комплетан први тим крене са радом - рекао је Станић.

Играчки кадар Фамоса чине: Душан Ремић и Небојша Масловарић - голмани, Славиша Ђерић, Раде Ристић, Мирко Чампара, Владимир Ћосовић, Ђорђе Ћеха, Горан Поповић, Срђан Витковић, Немања Крешталица, Јово Сикима, Никола Лучић, Никола Мојевић, Огњен Дамјановић, Данијел Блажић, Бојан Говедарица, Никола Благојевић, Мирослав Дамјановић, Дејан Пророк и Горан Марић. 

Појачања из Славије

Фамос ће у наредном првенству своје редове освјежити фудбалерима из омладинског погона Славије. Ту су: голман Aлександар Марић, те играчи Милан Рудуљић, Бранислав Отовић, Огњен и Зоран Шеховац, Горан Aндрић, Дражен Васић, Стефан Станковић, Aлександар Обреновић, Драган Бјелица, Ђорђе Јовановић и Дејан Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана