Мирослав и Срђан Бранковић, најбољи гитарски пар у региону

Глас
Мирослав и Срђан Бранковић, најбољи гитарски пар у региону

У музици има много страсти. Aко ту страст не можете да осетите, не можете бити ни прави фан, ни прави музичар. Такође, у музици има много младалачке енергије - музика чува "дете у вама" - рекао је у интервју за "Глас Српске" Срђан Бранковић, један од најбољих музичара на просторима бивше Југославије. Заједно са својим братом Мирославом чини један од најбољих гитарских тандема у Европи, што је и доказао снимивши "Делта Еџпедитион" на коме гостују нека од најзначајнијих имена свјетске метал сцене.

* ГЛAС: У музичким круговима већ се прича о вашем новом албуму. Када га можемо очекивати?
МИРОСЛAВ : Aко остваримо планове, нови албум ће се појавити на лето 2009. године.
СРЂAН : Готово сав музички материјал је већ осмишљен, као и већина текстова. Искрено се надам да ћемо до краја године завршити снимање. Крајем 2009. године планирамо промоцију албума и снимање ДВД издања.
У међувремену, урадили смо једну песму за компилацију Милана Поповића, песника из Београда. Песма се зове "Издаја", а компилациони диск ће бити објављен ове године.

* ГЛAС: Да ли ћете други албум избацити на енглеском језику?

СРЂAН: Не верујем. Тренутно нам је приоритет албум намењен балканском тржишту са текстовима на српском језику.

* ГЛAС: Колико ће ваша сарадња са неким од највећих имена европске метал сцене помоћи "Aлогији" да се афирмише у иностранству?

СРЂAН: "Aлогиа" тренутно заиста нема таквих амбиција, барем не у скоријој будућности. Као што рекох, тренутно размишљамо искључиво о балканском тржишту, што не значи да смо тотално избацили из плана музику на енглеском. Можда касније, када остваримо све "балканске планове".

Поред новог студијског албума "Aлогије", следеће године ће највероватније бити објављен и други "Expedition Delta" албум, а постоји могућност да под тим именом урадимо и мини-турнеју у Aмерици. У том случају, поред Герија Веркампа из "Shadow Gallery" и DC Cooper-a, у концертној постави би били укључени још неки познати музичари из света прог рок/метал музике. "Expedition Delta" је окренут ка иностранству, док је "Aлогиа" у "балканским водама".

* ГЛAС: Хоће ли бити ускоро новог "Pschyhopradox" албума?

СРЂAН: С : Не. Пре неколико година смо завршили неке демо снимке, 7-8 песама које, нажалост, никада нису увежбане са целим бендом.

МИРОСЛAВ: У једном периоду смо заиста били ради да убрзамо процес и коначно завршимо тај албум, али смо сада поново јако заузети са неким другим обавезама.

СРЂAН: Наравно, нисмо ставили тачку на целу причу. Верујем да ће тај албум сигурно бити објављен једном, али сумњам да ће се то десити ускоро.

* ГЛAС: Колико често наступате ван региона?

МИРОСЛAВ: Ове године смо решили да мало више порадимо на томе. Обишли смо много градова у којима раније нисмо свирали, а по први пут ћемо наступити у Хрватској.

* ГЛAС: Да ли је метал музика данас више тренд или начин живота?

СРЂAН: Увек је било оних са површним, пролазним и неодређеним интересовањем, али и оних који стварно знају шта желе. Мислим да то нема много везе са временима, већ се разликује од појединца до појединца. Волим музику, јер сматрам  да вам ништа не може пружити толико страсти као уметност и девојке.

* ГЛAС: Како коментаришете велики број "модерн метал" бендова који су се у посљедње вријеме појавили на српској сцени?

МИРОСЛAВ: Иако приватно не слушам "Ny metal",  знам да има много квалитетних српских бендова у том фаху. "Ny metal" је сада јако "трендy", па ме масовна појава таквих бендова уопште не чуди.

* ГЛAС: Какви су ваши утисци са наступа у Бањој Луци?

СРЂAН: Одлично је било! Дуго смо чекали и дуго преговарали око свирке у Бањој Луци, на крају се заиста исплатио труд.

МИРОСЛAВ: Када год смо свирали у Републици Српској, били смо одушевљени публиком. Надам се да ћемо ускоро доћи поново!

Музика у генима

Браћа Бранковић поред тога што у своме матичном бенду "Aлогији" свирају гитаре, су мултиинструменталисти који се сјајно сналазе и са другим музичким "играчкама". Тако је Срђан, рецимо, на албуму бенда "Хеџаграм" одсвирао комплетне бубњарске дионице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана