Министар Драгосављевић отворио смотру

Дарко Пашагић
Министар Драгосављевић отворио смотру

БAЊA ЛУКA - Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Проко Драгосављевић у петак је у Дому омладине отворио првенство Европе у гоу за млађе категорије.

- Велика ми је част и задовољство што могу да поздравим младе из цијеле Европе, који се баве овом интелектуалном игром. Сви који освоје прва мјеста нека прославе то на прави начин, а они којима то не успије, имаће прилику на неком од наредних такмичења. Надам се да ће те се лијепо осјећати у Бањој Луци, која је одувијек била град младости и спорта - нагласио је Драгосављевић.

Присутне су поздравили и предсједник Го савеза Републике Српске Драгослав Воденик, потпредсједник Европске го федерације Олег Гаврилов и савјетник јапанске амбасаде у БиХ Сусуму Уеда.

Треба нагласити да на овој смотри наступа више од 100 играча из 16 земаља, који се такмиче у двије старосне категорије, до 12 и до 16 година. Игра се по МекМехон систему, а у петак су одиграна прва два кола. У суботу се играју треће и четврто, док су у недјељу пето и шесто коло, послије чека ће првенство Европе у гоу за млађе категорије бити затворено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана