Миле Кекин - Не занимају нас коментари музичких критичара

Сања Јокић
Миле Кекин - Не занимају нас коментари музичких критичара

Посљедњим студијским издањем "Свијет гламура" покушали смо да љубитељима нашег звука пружимо потпуно нови панк-рок доживљај и мислим да смо у томе успјели, рекао је "Гласу Српске" фронтмен култне загребачке рок групе "Хладно пиво" Миле Кекин.

- Читајући коментаре на разноразним форумима примјећујем да нема озбиљнијих примједби на квалитет музике коју правимо. Навикли смо да годинама стичемо већи број фанова, не­ да их губимо и ту лежи наша посебност - истакао је Кекин.

Додаје да бенд не обраћа пажњу на негативне коментаре појединих музичких критичара на наводну комерцијализацију посљедњег албума.

- Ово је вријеме када увјежбавамо пјесме са посљедњег албума "Свијет гламура" да би звучале што вјеродостојније оним на CD-у. У оквиру наше актуелне турнеје "Додворавање" по свим градовима из региона промовишемо нови панк који је настао у "нашем малом предузећу" - рекао је Кекин.

Бенд је у оквиру турнеје прошле седмице наступио и на бањалучкој тврђави Кастел.

- Позив организатора "Кастел рок фестивала" ме изненадио, али то је била прилика која се не пропушта јер одавно нисмо свирали пред бањалучком публиком, која нас ни овај пут није изневјерила. Сјећам се да је, када смо прије неколико година овдје гостовали, атмосфера на концерту била доведена до усијања, а на тренутке је чак дјеловала романтично, што је потпуно атипично за "веселу шесторку Хладног пива" - нагласио је Кекин.

Према његовим ријечима, иако још увијек немају идеја за сљедећи албум, обећавају свим поштоваоцима "чвршћег" звука да неће морати да чекају четири године на нешто ново, као што је то био случај са посљедњим музичким издањем.

И послије турнеје ова популарна група планира организовање многобројних наступа у свим већим градовима.

- У загребачкој "Aрени" свирамо 7. октобра, а потом смо у сплитском "Паладијуму", док је крај године "резервисан" за београдску Халу спортова - истакао је Кекин.

Стваралаштво

"Хладно пиво" је бенд који се окупио крајем осамдесетих у загребачком предграђу Гајнице, да би већ деведесетих постао најпопуларнији хрватски панк-рок састав.

Због критичког става према владајућој друштвеној хијерархији,  у свом стваралаштву често исмијавају локалне друштвене обичаје и укоријењене норме људског понашања.

У музичком смислу карактерише их једноставан панк стил који је касније донекле ублажен пријемчивијим рок звуком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана