Милан Станковић Sevdahbaby - У плану пробој на међународну сцену

Сања Јокић
Милан Станковић Sevdahbaby - У плану пробој на међународну сцену

Све ово што сам локално постигао са својим сарадницима прошло је одлично и мој иницијални план је пробој на међународну електронску сцену.

Рекао је ово "Гласу Српске" музичар, DJ и продуцент из Србије Милан Станковић Sevdahbaby који је својим пјесмама са првог албума "Ганц нови фанк" освојио публику, а његови се синглови већ седмицама налазе на врховима топ-листа у региону.

Нагласио је да увелико спрема нови CD под радним називом "Сега Мега ти и ја" који би требало, како се нада, да освјежи домаћу музичку сцену.

- Идемо на одмор, а потом се посвећујемо новом албуму. Имам идеју да хаусу и свим устаљеним правцима западне музике додам наших домаћих зачина да би ствари биле занимљивије - открива Милан.

Тврди да су у његовим пјесмама најбитнији вокалисти, "јер је то једина ствар која се не може електронски синтетисати".

- Незамјењива подршка су ми главни женски вокал Djixy те MC Lou Benny. Када свирамо као "Sevdahbaby Live", ту су још бубњар Aндреја Јовановић, за плејерима и миксетом DJ Према и наш тон мајстор Огњан Милошевић, који наш звук чине скоро па савршеним. Мислим да већ дуго, можда још од осамдесетих постоји рупа у поп свијету која је само чекала да је неко попуни, а мислим да се десило да је то управо "пројекат Sevdahbaby" - истиче Милан.

Нагласио је да ужива у музичком правцу "цроссовер" који је мјешавина многих стилова али и да обожава бендове "Basement Jaxy"   и "Groove Armada".

- Aко послушате њихове албуме, чућете да је свака пјесма у различитом жанру, а опет су све њихове аутентичне и генијалне. Не могу да се ограничим на један стил, јер мислим да је богатство свјетске музике исувише велико да бих се ограничио на само један жанр - истакао је Милан.

Напомиње да му не сметају поређења са истоименим пјевачем из "Гранд продукције" јер раде дијаметрално супротне врсте музике, али да у скоро сваком његовом ТВ гостовању или интервјуу има пошалица на тај рачун.

- Тај пјевач је популаран, али из неког разлога свима је ту нешто смијешно, као да причамо о доњем вешу, нешто о чему се не прича јавно. Изгледа да је слушање народњака многима као неки тајни гријех - казао је Станковић.

Aрхитектура

Станковић, који је по струци дипломирани инжењер архитектуре, наглашава да је "пројекат Sevdahbaby" дизајн његових руку и да му архитектура дође као мали предах од музике.

- Вјежбам да не испаднем скроз из цртачког фазона, макар кроз дизајн - каже Милан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана