Металика поново у Београду

Глас Српске
Металика поново у Београду

Легендарни рок састав "Металика" поново је у Београду, осмог маја на Ушћу, у организацији "Live nation", "Adria entertainment" и "Aрене" Београд. Бенд је најавио да ће извести цијели "Blac album" из 1991. године, као и пјесме са других албума.

"Black album" био је на првим мјестима топ-листа у више од 25 земаља и продат је у више од 25 милиона копија широм свијета. Објављен је 1991. без наслова, а назив "Black album" дала му је јавност због црних корица.
Од свог оснивања 1981. године, бенд "Металика" развио се од андерграунд хеви метал бенда до једног од најуспјешнијих састава на свијету са бројим фановима.
Њихових девет студијских албума и један EP продати су у више од 100 милиона копија широм свијета, освајали златне и платинасте тираже, а последњи "Death Megnetic" нашао се на првим мјестима у 32 земље и продат је у 28 милиона примјерака широм свијета. Џејмс Хетфилд и екипа освојили су девет "Гремија", двије MTV видео награде, признање "MTV Ikona" 2003, и још бројне награде. Колико су добри и квалитетни извођачи, и домаћи фанови имали су прилике да се увјере 2004, када је бенд наступио пред око 25.000 људи на стадиону Партизана.


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана