Металика ће одржати виртуелне концерте у оквиру видео игре Фортнајт

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Амерички бенд Металика ће одржати виртуелне концерте у оквиру онлајн видео игре Фортнајт коју је створила компанија Епик гејмс.

Концерти ће бити одржани 22. јуна у 20.00 и 23.00 часова, као и 23. јуна у 05.00 сати ујутру, 16.00, 20.00 и 23.00 часова, наводи се на веб страници Фортнајта. 

Нема много детаља о томе шта подразумијева Металикин концерт у видео игри, али препоствља се да ће бити налик претходним наступима музичара као што су Еминем или Аријана Гранде у Фортнајту, преноси портал Верџ.

Епик гејмс све више ради на повезивању виртуелног свијета Фортнајта и реалног свијета, а недавно је успоставио сарадњу са фирмама Лего и Дизни.

Дизни је у фебруару објавио да ће уложити 1,5 милијарди долара у компанију Епик гејмс, што је Дизнијева за сада највећа инвестиција у индустрију видео игара.

Обје компаније ће заједно радити на стварању универзума за видео игре који користи Дизнијеве ликове и приче о повезати га са видео игром Фортнајт.

Како је наведено на порталу Статиста, очекује се да ће Епик гејмс у 2024. остварити бруто приход од приближно 5,8 милијарди долара.

На основу статистичког модела се процјењује да ће фирма повећати свој бруто приход на шест милијарди долара у 2025. и на 6,2 милијарде долара у 2026.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана