Мелодични метал на новом албуму

Мирна Пијетловић
Мелодични метал на новом албуму

Тренутно нам је главна преокупација рад на новом албуму, на којем ће се наћи десет пјесама и на њима интензивно радимо, рекао је "Гласу Српске" бубњар бањалучког "мелодиц деатх метал" бенда "My Last Suicide" Aлександар Зрнић.

- Интезивно радимо на новим ауторским пјесмама које ће бити доста мелодичне. Aлбум који спремамо чиниће музика која је у једну руку позната људима који слушају ову врсту музике, док ће с друге стране бити тотално непозната. Другим ријечима, покушаћемо да овом албуму и музици коју стварамо дамо свој лични печат, по којем ћемо бити препознатљиви - каже Зрнић.

Иза овог бенда је мноштво свирки у земљи и региону, учешће на неколико престижних музичких фестивала и промоција EP-а.

Послије издавања новог албума, бенд у току сљедеће године планира турнеју на којем ће га и промовисати, а надају се да ће поред домаће, својом музиком заинтересовати и публику ван граница БиХ.

- Почели смо са промоцијом у БиХ нашег EP-а првенца на којем се налазе шест ауторских пјесма са свирке у Сарајеву са бендовима "Orisons in Vain" и "Коров". Била је то заиста свирка за памћење - каже Зрнић.

Послије Сарајева наступили су пред домаћом публиком у Бањалуци и доказали да се и ту метал музика и те како слуша. Као подршка на промоцији EP-а била су два бенда, бањалучки "Carnage" и београдске звијезде "Sacramental Blood".

- Прије снимљеног EP-а радили смо доста наступа, од којих бисмо издвојили наступ на фестивалу "Прњаворсток" у Београду, "УФО" фестивал у Осијеку, на којем смо били једна од предгрупа великом пољском бенду "Decapitated", те смо учествовали у борби за наступ на фестивалу "Wacken" у Бањалуци, а који се одржава у Њемачкој - истакао је Зрнић.

Поред рада на албуму и концерата, у сљедећем периоду планирају и да се боре за учешће на престижним фестивалима који су тематски у вези са метал музиком, од којих су најпознатији "Сарајево Метал фест", новосадски "Егзит", који увијек има запажене извођаче на метал стејџу, те поново борба за наступ на "Wacken" фестивалу.

Бенд

Бенд "My Last Suicide" постоји од 2009. године, бави се углавном стварањем ауторских пјесмама, а обрадио је и неколико пјесама "мелодиц деатх метал" музике. Поставу бенда чине Драган Голубовић (вокал), Aлександар Талић (гитара), Горан Марић (гитара), Данијел Кнежевић (бас гитара) и Aлександар Зрнић (бубњеви).

Узор су им, кажу бендови попут "At The Gates ", "In Flames", "Amon Amarth".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана