Мехта и Београдска филхармонија одушевили публику

РТС
Мехта и Београдска филхармонија одушевили публику

Београд - Београдска филхармонија под управом славног диригента Зубина Мехте одржала је концерт у препуној великој сали Коларчеве задужбине, преноси РТС.

На концерту и донаторској вечери, која је потом услиједила, прикупљала су се средства за прву америчку турнеју Београдске филхармоније која је планирана на јесен наредне године.

Ово је пети пут у новом миленијуму да Мехта, чије име носи и Фондација Београдске филхармоније, предводи београдски оркестар, а на програму су била дјела Франца Шуберта “Увертира за Розамунду” и 8. симфонија и Игора Стравинског Посвећење прољећа.

Прије почетка концерта присутнима се обратио директор Београдске филхармоније Иван Тасовац који је рекао да се овим концертом “исписује нова страница у историји филхармоније”.

Најавио је да ће сљедећи концерт којим БФ завршава сезону бити одржан у петак и да ће тада бити саопштено колико је “успјешан био корак ка сну Филхармоније да оде на турнеју по САД”.

Чим је славни диригент, једини из свијета класичне музике који има звијезду на холивудском Булевару славних и који је добитник многих престижних признања, Мехта изашао на сцену услиједио је јак и дуг аплауз, као и након сваке изведене композиције.

Концерту су присуствовале многе личности из политичког, културног, јавног живота, као и представници дипломатског кора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана