Масимо у петак на Кастелу

A. Р.
Масимо у петак на Кастелу

Хрватски пјевач Масимо Савић одржаће у петак концерт на бањолучкој тврђави Кастел у оквиру Мјесеца музике "Heiniken Music Stage" Бања Лука 2009.

Концерт ће почети у 21 час, а организатор је као и за комплетан Мјесец музике, агенција "Фронт стејџ".

Масимо већ годинама осваја публику, а каријеру је започео у Загребу. Први албум "Сјај у тами" издао је 1983. године , када је био вођа групе "Доријан Греј". Двије године касније појавио се албум "За твоје очи". Касније је Масимо почео успјешну самосталну каријеру и објавио четири албума у сарадњи са Зринком Тутићем.

Преокрет у каријери био је албум на енглеском језику "Elements". За вријеме успона хрватске "денс" музике отпјевао је један од најдуховитијих хитова "Бензина", чиме је добио и нове фанове.

Послије петогодишње паузе, Масимо је објавио нови албум "Massimo", а затим и албуме "Вјештина" и "Вјештина 2" који су га вратили у сам врх хрватске мејнстрим поп-рок музике. Награду "Порин" Масимо је добио 2004, 2005, 2006. и 2007. године. Aлбум "Сунце се поново рађа" појавио се прошле године, а пјесме са тог албума имаће прилику да уживо чује и бањолучка публика на овом концерту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана