Марија Шерифовић за “Глас Српске” у сусрет концерту у Бањалуци: Инспиришу ме живот и људи

Илијана Божић
Марија Шерифовић за “Глас Српске” у сусрет концерту у Бањалуци: Инспиришу ме живот и људи

Мој први велики регионални концерт биће управо у Бањалуци. Јасно вам је колико сам спремна да певам и направим ноћ за памћење. Код мене се иде на проверену карту, музика и само музика.

Казала је то у разговору за “Глас Српске” пјевачица Марија Шерифовић у сусрет гостовању у Бањалуци. Она ће 8. марта од 20 часова наступити у Спортској дворани “Борик”. Њену каријеру обиљежили су хитови “Паметна и луда”, “Бол до лудила”, “Није љубав то”, те “Молитва” с којом је однијела побједу на “Евровизији” 2007. године.

ГЛАС: Будући да је ово дан када се указује на женска права, како посматрате положај жена данас?

ШЕРИФОВИЋ: Не могу рећи да је ситуација одлична. Охрабрује чињеница да све више постајемо освешћени и да интезивно радимо на томе. Важно је да будемо упорни.

ГЛАС: Свакодневно објављујете видее на друштвеним мрежама којим измамљујете осмијехе на лица многима. У чему проналазите инспирацију и вољу?

ШЕРИФОВИЋ: У људима и ситуацијама око мене. Углавном мој живот није досадан па тако све животне ситуације спонтано гледам да забележим. То је и одличан начин да ме публика боље упозна.

ГЛАС:  Да ли је смијех лијек за све?

ШЕРИФОВИЋ: Апсолутно да. Питање је само колико смо се у последње време смејали.

ГЛАС: Радите са младим људима, знамо да постоји много талентованих људи у цијелом региону. Доносе ли они новине или су више окренути традиционалној музици?

ШЕРИФОВИЋ: Музику не бих делила. Најважније је да су то талентовани људи и да је њихово постојање баш ту оправдано. Циљ је да се они профилишу на прави начин по сопственом афинитету. Дакле, у укусе се не мешам, најважнија је техника. (смијех)

ГЛАС: Колико рад са младима утиче на Ваше стварање и инспирацију?

ШЕРИФОВИЋ: Када је у “Звездама” уведено менторство, признајем да је било веома занимљиво. Имам ту срећу да радим са заиста талентованим и паметним младим људима. Размењујемо искуства и гледамо да сви нешто ново научимо.

ГЛАС: Да ли је данас теже музичарима који почињу каријеру у односу на доба када сте Ви почињали? Шта се промијенило?

ШЕРИФОВИЋ: Сада је све много лакше уз присуство интернета, друштвених мрежа и медија. Уз то, теже је и опстати. Дакле, исто је. (смијех)

Планови

ГЛАС: Какви су Ваши планови за наредни период? Можемо ли очекивати нешто ново?

ШЕРИФОВИЋ: За мене предстоји заиста леп период. Након Бањалуке, следе велики концерти у Загребу и Београду. Када је реч о новим песмама, надам се да ће то бити крајем године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана