Мали композитор слави таленат најмлађих

Александра Маџар
Мали композитор слави таленат најмлађих

Бањалука - Девети Фестивал дјечијег музичког стваралаштва "Мали композитор - Бањалука 2015", најзначајнији годишњи пројект Удружења "Арт пулс" према већ устаљеној традицији биће одржан у петак, 20. новембра на Међународни дан дјетета.

Као јединствена културно-образовна манифестација која је посебно  значајна са аспекта ванинституционалног образовања дјеце и омладине,  фестивал "Мали композитор" већ годинама омогућава активно учешће дјеце у свакој његовој сфери. Дјеца су тако и композитори, текстописци, извођачи, водитељи и једини жири на фестивалу. 

- "Мали композитор" је један од ријетких фестивала са упориштем у званичном Наставном плану и програму за основну школу, те једини фестивал који се у потпуности реализује под окриљем струке. И ове године у реализацију фестивала је било укључено  више од четрдесет музичких  педагога  и у том смислу велику захвалност дугујемо управо колегама наставницима и стручним сарадницима који су успјели мотивисати велики број својих ученика на ауторски рад - рекао је директор фестивала Младен Матовић.

Подсјетио је да ће се Фестивал као и сваке године одржати у великој дворани Дјечијег позоришта РС са почетком у 17  часова, уз директан телевизијски пренос у програму генералног медијског покровитеља Радио телевизије Републике Српске. 

-  У централној фестивалској вечери ће се наћи 16 композиција, а  најбоље ће изабрати четворочлани дјечији жири чија ће имена бити објелодањена на дан одржавања фестивала - додао је Матовић.

Као и претходних година, организатор је обезбиједио и могућност телефонског гласања, тако да ће гласови публике представљати петог члана жирија током избора три најбоље композиције.

Гошћа Валентина Мец

У ревијалном дијелу фестивала ће наступити некадашња побједница фестивала Маша Ћоћкало из Мркоњић Града која је посебно за ову прилику написала пјесму "Нек' љубав води нас". Специјална гошћа фестивала ће бити и Валентина Мец из Бијељине, дјевојчица која је управо на "Малом композитору" прије неколико година освојила награду за најбољу интерпретацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана