Мајке пред бањолучком публиком

A. Р.
Мајке пред бањолучком публиком

Хрватски бенд "Мајке" одржаће концерт сутра (недјеља) у бањолучком "Хард рок кафеу" у 20.30 часова. Улазнице коштају 15 марака.

Овај концерт је у оквиру Мјесеца музике "Heineken Music Stage" Бања Лука 2009, који организује агенција "Фронт стејџ". 

Овај рок бенд добитник је награде "Порин" за најбољи албум и извођење.

"Мајке" иза себе имају седам албума, многобројне наступе и награде. Бањолучки концерт ће бити један у низу наступа који су имали у посљедњих годину дана у региону. Ова винковачка група која је дјеловала од 1988. до 2000. поновно се окупила 2007. године.

Свој први албум "Разум и безумље" издају 1990. за независну етикету "Search&Enjoy " Aлександра Драгаша и Aнте Чикаре. Aлбум је снимљен у студију Желимира Бабогредца (својеврсне винковачке музичке легенде), текстове је написао Баре, muziku Дуспара а продукцију и аранжмане потписује цијела постава "Мајки".

У саставу Баре, Зоран (Чалић), Жељко (Корозија) и Јурица (Нижић) "Мајке" 1993. снимају свој други албум "Раздор". У прољеће 2000. Баре је најавио распуштање "Мајки" и покретање самосталне каријере, а опроштајни концерт одржан је 8. септембра. Фебруара 2007. године службено је потврђен повратак "Мајки", а у марту су одржали концерт у Загребу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана