Магнифицо и Констракта направили пјесму "Пут" за филм "Чувари формуле"

ГС
Магнифицо и Констракта направили пјесму "Пут" за филм "Чувари формуле"

БЕОГРАД - За нови филм Драгана Бјелогрлића "Чувари формуле" креативну музичку сарадњу остварили су Констракта и Магнифицо који заједно потписују пјесму "Пут", саопштили су продуценти.

Ова нумера је посебно урађена за потребе филма, и публика ће је први пут моћи да чује на фестивалима у Локарну и Сарајеву, гдје је овај филм укључен у оквиру главних програма фестивала.  

"То је била Бјелина идеја, да споји Мањифика и мене за завршну пјесму на филму. Захвална сам му на тој прилици да радим са Мањификом. Пјесма излази из поп форме и подређена је филму, али има неку своју самосталност. Иначе не слушам пјесме које пјевам, али ова ми је на листи", изјавила је Констракта.

Музичка нумера "Пут" је на прави начин инспирисана истинитом причом о несрећи у Винчи 1958. године и људским судбинама које су дочаране у овој филмској причи рађеној по бестселеру Горана Милашиновића "Случај Винча".

У главним улогама гледаћемо Радивоја Рашу Буквића, као и прослављене француске глумце Алексиса Манентија, Оливиеа Бартелемија и Ане Сара. 

Директора института Винча Павла Савића играће Предраг Мики Манојловић, а шефа државне безбедности СФРЈ Леку Ранковића – Драган Бјелогрлић. 

Улоге младих југословенских научника редитељ је додијелио Јовану Јовановићу, Алиси Радаковић и Огњену Мићовићу.

Ову јединствену причу као сценаристи потписују Вук Ршумовић уз Огњена Свиличића и Драгана Бјелогрлића као косценаристе. Ауторски тим предводи Бјелогрлић као редитељ, а чине га директор фотографије Иван Костић, монтажерка Милена Предић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић, костимографкиња Марина Вукасовић Меденица, композитор Александар Ранђеловић, док извршну продукцију потписује Горан Бјелогрлић.

Филм "Чувари формуле" ће имати свјетску премијеру на једном од највећих европских филмских фестивала у Локарну 4. Августа, а након тога ће бити приказан 15. августа у оквиру главног програма 29. Сарајево Филм Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана