Ленијев црно-бијели свијет VIDEO

Марија Карајлић
Ленијев црно-бијели свијет VIDEO

Популарни амерички музичар Лени Кревиц послије скоро трогодишње паузе објавиће на љето нови албум под називом "Black and white America". Овај врсни пјевач, композитор, мултиинструменталиста, продуцент и аранжер рекао је да нови албум говори о његовом искуству пјевача мјешовите крви који живи у Aмерици.

- Одрастао сам у окружењу које је било нешто између бијелог и црног свијета. Могло би се рећи да је мој живот одувијек у знаку контраста - рекао је Лени и додао да позадина цијеле приче лежи у томе што је његова мајка афроамеричка глумица Рокси Рокер поријеклом са Бахама, док је његов отац телевизијски продуцент Сај Кревиц бијелац, руско-јеврејског поријекла.

Поред тога што свира и по неколико инструмената, додао је да и његов музички правац обилује разним стиловима.

- Моја музика садржи све елементе рока, соула, фанка, регеа, хард рока, психоделије. Никад нисам желио да одишем монотонијом. Једноставно, у зависности од тога како се осјећам и који су ми приоритети у животу, то преносим и на музику - рекао је Лени.

Лени је рођен 1964. године у Њујорку, а 1985. његови родитељи се разводе и то оставља дубок траг на њега. Однос са оцем постао је затегнут, а музика му помаже да преброди овај период. Себе идентификује као хришћанина, али и као црнца, и ту опет долази до изражаја његов подијељени свијет.

- Кроз избор ја сам пола Јевреј и пола црнац, мада је мени све то исто. Духовност је у сваком случају имала велики утицај на моје одрастање - објаснио је Лени.

Са првим албумом под називом "Let love rule" појавио се 1989. године. Добитник је многих признања, а окушао се и у глумачким водама. Његов претходни албум под називом "It's time for а love revolution", као и многе друге популарне пјесме са претходних албума, имала је прилику да чује и бањалучка публика 2009. године на Градском стадиону.

Aмерички рокер наступио је на бини површине 300 квадратних метара, кров је био висок 16 метара, док је предњи дио стејџа био дуг 26 метара. Ријеч је о досад највећој сцени која је постављена у граду на Врбасу, а монтирана на сјеверној страни стадиона.

Лени Кревиц, добитник многобројних "Гремија" за најбољег мушког извођача, до сада је снимио осам студијских албума, а процјењује се да је продао више од двадесет милиона носача звука.

Познат је по својим сценским наступима, као и музичким спотовима, а њежнији пол широм планете ужива уз његове баладе.

Имао је више првопласираних хитова на америчким топ-листама, а такође је био номинован и освајао награде као што су "MTV Music Awards", радио музичке награде, британске као и блокбастер награде. Такође је препознатљив по томе што често пјева и пратеће вокале, а на својим концертима, као и у току снимања албума, често свира све гитаре, бас, бубњеве, клавијатуре и удараљке….

Музичка остварења која је досада објавио су албуми под називом "Let Love Rule" (1989), "Mama Said" (1991), "Are You Gonna Go My Way" (1993), "Circus" (1995), "5" (1998), "Lenny" (2001), "Batism" (2004) и "It Is Time for a Love Revolution" (2008).

Филм

Популарни музичар окушао се и у глумачким водама, а претежно се појављивао као гост и глумио је самог себе. Радио је на остварењима "The Rugrats Movie" 1998. године, "Zoolander" 2001. године, "Being Mick" 2001. године, "Rebelde" из 2004. године, "The Diving Bell and the Butterfly" из 2007. године, као и у филму "Precious" 2009. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана