Легендарни "Ролингстонси" враћају се новим албумом "Hackney Diamonds": Само су "Стонси" и дијаманти вјечни VIDEO

Бранислав Предојевић
Легендарни "Ролингстонси" враћају се новим албумом "Hackney Diamonds": Само су "Стонси" и дијаманти вјечни VIDEO

ЛОНДОН - Највећи рокенрол бенд у историји "Ролингстонси" објавио је нови сингл "Angry", који је својеврсна увертира у нови студијски албум британског састава након 18 година.

Овом сасвим новом ауторском нумером славни рок бенд најављује и дуго очекивани студијски албум, који ће носити назив "Diaomnds" и први након смрти оригиналног бубњара Чарлија Вотса прије двије године. На новом албуму, који ће бити објављен 20. октобра, Мик Џегер, Кит Ричардс и Рони Вуд публици ће понудити 12 потпуно нових пјесама, и то послије готово двије деценије.

Наиме, још 2005. године објављен је претходни студијски албум "А Buger Bang ", који су представљали и на мамутској свјетској турнеји током које су 2007. посјетили и Београд, одржавши концерт на Ушћу. На издању "Blue & Lonesome" из 2016. године представили су сопствене верзије чувених блуз нумера које су их током година инспирисале да обликују свој звук, за шта су освојили "Греми" награду. Дио нумера је продуцирао Ендрју Ват, који је ради са Озијем Озборном, Елтоном Џоном, Игијем Попом и још много других звијезда, док је стари продуцент "Стонса", чувени Дон Воз копродуцирао албум заједно са Ватом. На конференцији за новинаре, коју је водио чувени водитељ Џим Фалон уживо, бенд је објаснио како су дошли до наслова плоче и напоменуо да је љутња тема која се провлачи кроз 12 пјесама.

- Назван је "Hackney Diaomnds", јер смо првобитно размишљали о идејама за наслов и отишли смо од "Hit and Run " до "Smash and Grab " и некако, између тога, дошли смо до "Hackeney Diaomnds", који је као њихова варијација у лондонском сленгу - рекао је Ричардс.

Џегер је на то додао да су они у суштини ипак лондонски бенд и да је назив нека врста посвете граду у којем је кренула њихова каријера прије 60 година. Пјевач се такође нашалио да је дуг размак између албума настао због лијености.

- Не желим да будем неозбиљан, али не бисмо објавили овај албум да нам се није баш допао. Морали смо да направимо плочу коју заиста волимо, а не зато што је вријеме за нови албум. Прилично смо задовољни тиме, немамо велике намјере, али надамо се да ће вам се свима свидјети - рекао је Џегер.

Прве реакције на нови сингл су махом еуфоричне, британски "Гардијан" га пореди са чувеном нумером "Start me up ", уз опаску да је носећи риф још енергичнији у односу на класик из 1981. године, док је "Телеграф" написао да је ово најбољи сингл бенда у четири деценије.

Нови албум, по ријечима оригиналне тројке, укључује гостовања познатих попут Леди Гаге, Пола Мекартнија, Стивија Вондера и бившег басисте Била Вајмена, који је након скоро три деценије засвирао са групом. Џегер је такође открио да је бенд користио нумере за бубњеве које је снимио покојни Чарли Вотс на двије песме "Live By The Sword " и "Mess It Up ", пошто је са бубњаром радио на тим пјесмама још 2019, док је остатак одвирао Стив Џордан.

Састав је претходне године одушевио европску публику концертном турнејом "Sixty" којој је присуствовала готово четвртина милиона вјерних обожавалаца, а Вуд је рекао да је за сљедећу годину зацртана америчка турнеја.

- Када албум изађе, идемо на америчку турнеју. Пензионисање је за нас немогуће. Мораш да наставиш да свираш док год можеш да стојиш - навео је Вуд. По свему судећи, након шездесетак година каријере и ненадмашног музичког каталога за собом, "Стонси" не планирају да се зауставе, константно оправдавајући одавно стечени статус најутицајнијег рок бенда у историји.

Видео

Узбудљиви нови сингл "Angry" прати и музички видео чију режију потписује Френсис Раселет, док главну улогу тумачи популарна глумица Сидни Свини.

Талентована глумица ("Еуфорија", "Бијели лотус") тумачи рокенрол дјевојку која се вози дуж булевара Сансет у Лос Анђелесу, на хауби црвеног аутомобила, док се слике бенда током година пројектују на билбордима. Свинијева је признала да није вјеровала кад је добила позив.

- Ово је за мене највећа ствар икада. Нисам знала да ће то бити први сингл, али волим пјесму, не могу да је избацим из главе - рекла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана