Леди Гага жена која је освојила свијет VIDEO

Сандра Милетић
Леди Гага жена која је освојила свијет VIDEO

Леди Гага, америчка музичарка, текстописац, пјевачица и плесачица дефинитивно је обиљежила прошлу годину, а по свему судећи и ова ће проћи у њеном знаку.

Њен нови албум "Born This Way" продаје се и више него добро, сваки сингл обавезно је на врху свих топ-листа, а Леди Гага планира и нову свјетску турнеју.

Екстравагантна музичка звијезда овог мјесеца завршила је турнеју "Monster Ball", а очекује је серија наступа до краја 2011. током који ће наставити да промовише албум "Born This Way".

С обзиром на њене претходне наступе, нема сумње да ће и на предстојећој турнеји Леди Гага да приреди много изненађења.

- Већ планирам нову турнеју. Размишљам да је назовем "Born This Way Ball: The Third Installation of the Monster Ball" - изјавила је недавно Леди Гага, додавши да се трећа турнеја у њеној каријери неће много разликовати од претходне. Контроверзна поп пјевачица планира и да у јулу ове године одржи велику турнеју широм Aустралије, а тврди да жели да упозна комплетну аустралијску културу и постане дио ње, а не само да дође како би одрадила неколико наступа.

Недавно је 25-годишња Стефани Џоен Aнђелина Ђерманота, како гласи право име Леди Гаге, заузела прво на "Форбсовој" листи најмоћнијих жена свијета и тако замијенила чувену водитељку и глумицу Опру Винфри (57) која је годинама била на врху те листе.

Леди Гага је само прошле године зарадила више од 90 милиона долара.

Признање јој је додијељено с обзиром на десет милиона пратилаца које има на "Твитеру", а 32 милиона обожавалаца прати је на "Фејсбуку". Она је прва славна особа којој је успјело да сакупи толико обожавалаца на "Твитеру". На прошлогодишњој "Форбовој" листи пјевачица је била четврта.

Ова дјевојка, која и од одласка на кафу или ручак направи прави спектакл, успјела је да сруши још један рекорд. Њена мамутска "Monster Ball" турнеја постала је најуспјешнија турнеја једног новог извођача у историји.

Турнеја је почела у Монтреалу 27. новембра 2009. и завршила са два узастопна наступа у Мексико Ситију 5. и 6. маја ове године, а свеприсутна пјевачица њом је зарадила укупно 227,4 милиона долара. Турнеја се састојала од 201 концерта и привукла је 2,5 милиона посјетилаца широм свијета и тиме такође постала једна од десет најуноснијих турнеја икада.

Нема сумње да успјех неће изостати ни на сљедећој турнеји.

Занимљивости

Леди Гага позната је по томе да о свим својим активностима обавјештава обожаваоце путем друштвене мреже "Твитер", па је недавно подијелила своје одушевљење игром српског тенисера Новака Ђоковића.

- Ноле је мој херој, такође! Напријед, Новаче, напријед! - написала је.
Суперпопуларна поп звијезда помагала је "Iron Maidenu" у бекстејџу током њихове турнеје на Флориди.

Недавно је изјавила да када није на турнеји и када има времена, највише воли да проводи вријеме у кухињи.

Леди Гага тврди да ужасно замрзела спот за песму "Телефон" који је снимила са својом колегиницом Бијонсе.

У интервјуу за "Guardian Weekend" изјавила је да је одувијек била причљива, ексцентрична, гласна и да је због тога у школи имала много проблема. Називали су је погрдним именима,  а једном приликом су је неки дјечаци из школе убацили у канту за смеће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана