Леди Aнтебелуму пет гремија /VIDEO/

Глас Српске
Леди Aнтебелуму пет гремија /VIDEO/

Кантри група "Леди Aнтебелум" добитник је пет "гремија" на 53. додјели најпрестижнијих музичких награда која се у недјељу увече одржала у "Стејплс центру" у Лос Aнђелесу.

Кантри трио тако је "прешишао" Еминема, Џастина Бибера, Леди Гагу и остале који су се надали наградама.

Бенд је награђен у категоријама најбољи снимак и пјесма године за "Need you now", најбољу кантри пјесму и извођење, као и истоимени албум. Рокери "Arcade Fire" освојили су признање за албум године, за свој "The Suburbs". Да ли су заслужили, имаћемо прилике да оцијенимо на овогодишњем Егзит фестивалу, пошто је овај бенд једно од првих потврђених имена за Мејн стејџ.

Еминем је био номинован у чак десет категорија, али је "грамофон" освојио само за најбољи реп албум и соло извођача.

Тинејџерску интернет сензацију Џастина Бибера неочекивано је потукла џез басисткиња Есперанца Спалдинг. Она је побиједила Бибера, "Florende&The Machine", "Mumford&Sons" и репера Дрејка у категорији најбољег новог извођача.

Леди Гага освојила је награде за најбољи женски поп наступ и поп албум. Најбољи мушки поп наступ освојио је Бруно Марс, док је најбоља поп пјесма "Hey, soul sister" састава "Train".

Ријана је освојила "Греми" за најбољи денс, а група "La Roux" награђена је као најбољи електронски састав.

У рокенрол категорији "Греми" за албум године освојила је британска група "Мусе", за пјесму године Нил Јанг, а најбољи метал наступ имао је "Aјрон мејдн".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана