Лаибах све одушевио

Дејан Вујанић
Лаибах све одушевио

БAЊA ЛУКA - Велики број љубитеља доброг звука уживао је у петак у бањолучкој дворани "Борик", гдје је одржан други Хард рок радио фест.

Од 19 часова, када је фестивал почео, пред бањолучком публиком смјењивали су се бендови различитих жанрова, од "Aфродизијака" и "Јавног позива", преко "Партибрејкерса" и Киллингјаззхардцоребабy, до бенда "Лајбах".

Звијезда вечери био је словеначки бенд "Лајбах", свјетска индастријал атракција, који је након пуних осамнаест година поново наступио у Бањој Луци и промовисао свој најновији албум "Волк".

Музичари из "Лајбаха" су одржали један од најбољих концерата који је виђен у Бањој Луци, што бањолучка публика није знала да испрати, "хипнотисана" спотовима са видео-бима, који су пратили све пјесме.

Први дио њиховог наступа обиљежен је нумерама са албума "Волк", које представљају типично "лајбаховску" интерпретацију химни водећих држава свијета, чиме су хтјели да укажу на раскорак између идеала и стварности и да покажу како су симболи слободе постали симболи репресије.

Нумером "Танз мит Лаибацх", почео је други дио њиховог наступа, на који је публика одлично одреаговала. Иако је најављено да ће "Лајбах" свирати 90 минута, њихов наступ је трајао много краће.

Чињеница је да је много више публике посматрало београдске "Партибрејкерсе", него "Лајбах".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана