Кубанска музика извор енергије и снаге

Сања Јокић
Кубанска музика извор енергије и снаге

Успјех се постиже добром музичком визијом, напорним радом и способношћу човјека да се прилагоди тренутним трендовима.

Ово су ријечи америчког хип-хопера кубанског поријекла Питбула, чије енергичне пјесме мјесецима не силазе са музичких топ-листа, а који је хитом "I know you want me" запалио свјетске клубове, те стекао планетарну популарност.

- Добра музика, друштвени активизам је оно што ме покреће у животу и трудићу се да такав останем и убудуће. С обзиром на то да долазим са Кубе, трудим се да у своје музичко стваралаштво инволвирам што више културе и звукова из те егзотичне земље, која плијени позитивном енергијом и снагом. На тај начин одајем поштовање према кубанској богатој културној баштини, а уједно дајем подстрек мојих земљацима који се баве музиком - истакао је харизматични пјевач који је својим посљедњим музичким издањем "Планет Пит" стекао још већу славу.

Нагласио је да страст према животу најбоље показује својим гласом, као и кроз све чега се дохвати да ради.

- У будућности планирам много ствари, осјећам да су ми се отворила многа врата и да то треба паметно да искористим. Многим латинским музичарима сам својим успјехом дао наду да и они то исто могу постићи својим талентом и креативношћу - појаснио је Питбул.

Не скрива да му је најважнија подршка фанова без којих, како каже, не би био ту гдје јесте.

- Планирам много ствари, припремам сад већ нешто ново... Биће то мјешавина различитих музичких праваца и вибрација, многих важних тема ћу се дотаћи кроз нове нумере, али не желим о детаљима - додао је енергични хип-хопер, пренијели су портали.

Познати репер је имао среће да сарађује са извођачима као што су Никол Шерцингер, Ејкон, Џенифер Лопез, Енрике Иглесиас, Aшер, Т-Паин, Не-Џо... те тако додатно учврсти своју позицију у свијету музике.

Aлбуми

Прво појављивање Питбула било је на албуму Лил Џона, "Kings of Crunk", послије чега је 2004. године објавио свој дебитантски албум "M.I.A.M.A.".

Слиједила су два албума, "El Mariel" и "The Boatlift", које је објавио 2006. и 2007. године. Двије године послије објављује свој четврти албум, "Rebelution" а прославља се пјесмом "I Know You Want Me (Calle Ocho)".

Потом објављује још два албума, "Armando" који је уједно први албум на шпанском језику, те "Планет Пит".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана