Крис Мартин, Coldplay - Не уклапамо се у музичке кутије

Сања Јокић
Крис Мартин, Coldplay - Не уклапамо се у музичке кутије

Британски алтернативни рок бенд "Coldplay" важи за једну од најуспјешнијих и најпопуларнијих свјетских атракција, а са посљедњим, петим студијским албумом необичног назива "Mylo Xyloto" поново су освојили врхове музичких топ-листа.


- Овај албум се не може уклопити "у неку музичку кутију". Мислим да имамо много тога себи да докажемо. Нема сврхе да то избјегавамо - објашњава фронтмен бенда Крис Мартин.

Чланови бенда изјавили су недавно да су свјесни да су њихови текстови понекад "помало глупи", а Мартин је као примјер навео пјесму са албума "Mylo Xyloto" под називом "Charlie Brown". Додао је да му се, без обзира на текст, пјесма веома свиђа.

Мартин сматра да је Ријанино гостовање у пјесми "Princess Of China" најсветлија тачка на новом албуму.

Критичари су албум са којег су се издвојили синглови "Paradise" и "Ecery Teardrop Is a Waterfall" оцијенили као амбициозан концептуални албум, са музичком "љубавном причом са срећним завршетком".

Енергични пјевач је реаговао на информације у британским блоговима у којима је наведено да један од најпродаванијих британских састава намјерава да се расформира. У неким текстовима је писало да се посљедњи распад догодио када су чланови бенда обавијештени да их је амерички рок гитариста Џо Сатријани тужио за плагијат.

- Да будем искрен, сваки пут када добијемо неке лоше вијести, ја напустим бенд на око десет минута - изјавио је Мартин демантујући да је бенд пред дефинитивним распадом.

Открио је да га је веома погодила смрт пјевачице Ејми Вајнхаус и да сваки пут заплаче када чује њене пјесме.

- Ријетко кад плачем - само стиснем зубе и направим гримасу. Међутим, њене пјесме ме тјерају на сузе, не зато што је умрла, већ зато што су и иначе дирљиве - објаснио је Мартин. Талентовани умјетник изјавио је да једног дана не жели обичну сахрану, већ концерт на британском Вемблију у част његове смрти. У интервјуу за магазин "IQ", Крис Мартин се нашалио, рекавши да би волио да послије његове смрти буде снимљено неколико албума њему у част.

Гвинет

Крис је познат и по браку са оскаровком Гвинет Палтроу, а често признаје да се док није упознао Гвинет осјећао као губитник, нарочито због тога што у прошлости није имао превише романтичног искуства.

Музичар и глумица имају двоје дјеце, седмогодишњу Епл и петогодишњег Мозеса.

Занимљиво је да је Крис својој супрузи забранио да слуша "Coldplay". Каже да му толико смета звук сопственог бенда када је код куће да Гвинет мора да чека да он оде како би слушала неке од својих омиљених пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана