Краљ соула на отварању

Глас Српске
Краљ соула на отварању

НИШ - Међународни џез фестивал "Нишвил", на коме ће наступити око 50 бендова са око 500 извођача, почиње данас у Нишу, јавио је Танјуг.

Увод у фестивал је откривање споменика Шабану Бајрамовићу на кеју поред Нишаве, у близини Дома младих, које је организатор заказао тачно у подне.

Прве вечери фестивала, према најавама, главна звијезда биће соул и блуз пјевач Соломон Барк. На главној бини наступиће још Рамбо Aмадеус и група "Хазари" са Корнелијем Ковачем.

Друге фестивалске вечери наступиће вишеструки добитник награде "Греми" Џорџи Фејм, пјевачица Зденка Ковачичек, а музички омаж Шабану Бајрамовићу извешће група "Кал" из Београда.

Бени Голсон и Ману Дибанго имаће наступ треће вечери, а "Де фаз", Терје Рипдал и Владимир Четкар наступају четврте вечери фестивала. Извођачи ће наступати на пет бина унутар и изван нишке Тврђаве.

На "Муви стејџу" биће приказани филмови из историје џеза. "Ролинг стејџ" је заправо отворени аутобус који ће кружити градом. И ове године у оквиру фестивала биће организоване бесплатне радионице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана