Концертом Лили Aлен отворен десети Егзит

Глас Српске
Концертом Лили Aлен отворен десети Егзит

Концертом младе британске поп звијезде Лили Aлен, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, у четвртак увече почео је један од највећих музичких догађаја у овом дијелу Европе, јубиларни десети "Егзит" фестивал, јавио је Танјуг.

Наступом Aленове коју је публика поздравила уз бурне овације, почео је четвородневни музички хепенинг током кога је планирано да на 28 бина наступи више од 500 извођача.
Публика се прије наступа британске пјевачице на главној бини забављала уз музику бенда "Дарквуд даб".
По процјени организатора, "Егзит" ће посјетити између 150.000 и 200.000 људи из Србије и иностранства. Међу 12.000 гостију из иностранства, и ове године је највише љубитеља музике и "Егзита" из Велике Британије, око 9.000.
Одмах послије Aленове на сцену је изашао њен сународник, хип-хопер Рутс Манува.
Публика ће имати прилике да чује њујоршку музичку диву Пети Смит, пионире ране електронске музике "Крафтверк", "Продиџи", "Меднес", Макса Ромеа са Јамајке, са његовим специфичним реге звуком, највећи велшки рок састав "Маник Стрит причерс"...
Непосредно пред почетак музичких дешавања на "Егзиту", на Петроварадинској тврђави је изложбу фотографија "Војводина", познатог уметника Драгољуба Замуровића, заједно са аутором, отворио замјеник шефа Мисије ОЕБС у Србији Томас Мур.
Капије "Егзита" су отваране у 17 часова и тако ће бити сваког дана, а затвараће се у три сата послије поноћи, послије чега није могућ улазак на тврђаву.
Као највеће звијезде другог дана фестивала , за петак су били најављени велшки рок бунтовници "Маник стрит причерс" и амерички алтернативци "Корн".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана