Концертом "40 година откако је црк'о Маршал" Неле отвара "Љето у парку"

Илијана Божић
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Концертом "40 година откако је црк'о Маршал" легендарни др Неле Карајлић ће на један потпуно другачији, узбудљив и занимљив начин 14. јуна од 20 часова у Бањалуци отворити манифестацију "Љето у парку".

Ријеч је о новом фестивалу који ће обогатити културну сцену Бањалуке и Републике Српске, а који ће бити одржан од јуна до септембра на тениском терену "SportBOX" у бањалучком парку Младен Стојановић. Уз Нелета Карајлића током трајања "Љета у парку" Бранко Ђурић-Ђуро, Калиопи и Анђелка Стевић Жугић биће само нека од великих имена која ће публика имати прилику да види.

Неле Карајлић је истакао да је Бањалука град чији духовни и културни идентитет из дана у дан расте. 

- Бањалука се буди и расте пред мојим очима. Када ми је предложен овај концепт и идеја да се направи културно љето одмах сам прихватио јер сам један од оних који мисли да је култура најважнија. Култура је важнија од економије, јер шта ће вам аутопут ако немате Здравка Чолића - казао је Карајлић.

Додао је да је с друге стране прошло 40 година од прве плоче "Забрањеног пушења" и прве серије "Топ листа надреалиста", те да он не воли да слави било какве рођендане, али је пристао да ову годишњицу обиљежи тако што ће одржати овај концерт који ће се звати по ономе што је било много важније за његову каријеру.

- Било ми је важно да се зове "40 година откако је црк'о Маршал", јер је  моја културно политичка ангажованост обиљежила све што сам радио у животу много више него што је то било кроз музику. Такође, било ми је важно да то не буде обичан концерт. Па сам одлучио да мој наступ буде мулти, занимљив, узбудљив разговор са др Карајлићем уз музику и уз видео приказе онога што сам ономад радио на тв, а то су "Топ листа надреалиста" и "Сложна браћа", а нарочито дијелови из мојих романа, посебно романа "Фајронт у Сарајеву" који је промијенио мој живот - казао је Карајлић.

Према његовим ријечима ово ће бити позоришна представа која ће публику кроз живу свирку и видео приказе водити кроз 40 година од онда кад је "црк'о маршал" па до данас.

- Замислио сам то као путовање кроз мој медијски ангажман и биће извођене оне композиције које су биле фундаменталне у мојој каријери - рекао је Карајлић.

Званични ПР манифестације "Љето у парку" Вања Просен истакла је да парк Младен Стојановић након реновирања у 2023. години постаје централно мјесто за културна дешавања нудећи широк спектар садржаја за све узрасте и интересе. 

- Увидјевши недостатак одређених музичких жанрова и културних догађаја из других области умјетности, као и недостатак догађаја прилагођених дјеци одлучили смо се на организацију мјесечних календара догађаја. Поред тога што желимо промовисати културу међу популацијом у Српској и дијаспори желимо представити Бањалуку и Српску као отворене просторе за различите културне манифестације са извођачима из региона - рекла је Просен и додала да овим намјеравају да обогате културну понуду града и промовишу туристичке капацитете.

Карте за сваки од догађаја могу се купити онлајн на  gigstix.ba, те у Поштама Српске и SportBOX кафићу у парку Младен Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана