Концерт за памћење Atheist Rapа

Д. Ву.
Концерт за памћење Atheist Rapа

Новосадски састав "Atheist Rap" одржао је у суботу на Бањалучком велесајму концерт за памћење.

Велики број људи дошао је да поздрави бенд који ове године прославља 20 година постојања, а они су им узвратили енергичном свирком. Тинејџери у души, увијек спремни за зезање - али са осјећајем одговорности да свирка не смије да буде "отаљавање" посла - Радуле и Др Поп свирају као да су на почетку каријере, а не у трећој деценији рада.

Више од два часа публика је неуморно пјевала и играла уз старе хитове попут "Felicita", "Вартбург лимузина", "Блу трабант", "Година културе", "Штрикање", али и нове ствари са албума "Приче маторих покварењака", који треба да изађе сљедећег мјесеца.

- На актуелној турнеји свирамо и старе и нове песме. Људи су не знам каквим каналима дошли до материјала са још необјављеног албума и већ знају ствари. Ја ћу их последњи научити - рекао је Др Поп.

Прије "Atheist Rapа" свирао је бањолучки састав "Испад!" који је загријао публику класичним панк звуком.

Концерт је одржан у оквиру манифестације "Banja Luka Revival", којој је циљ промовисање домаћих бендова и буђење успаване рокенрол сцене у Бањој Луци. Успјех првог концерта из серије говори да се идеја остварује у добром смјеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана