Концерт у част Драгољуба Ђуричића у Атељеу 212

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Хуманитарни концерт у част бубњара Драгољуба Ђуричића, који је у марту 2021. године преминуо од посљедица коронавируса, биће одржан 24. фебруара у Атељеу 212, саопштили су данас организатори догађаја

На концерту ће наступити Драгољубови бубњари и Београдска репрезентација бубњара, Влатко Стефановски, Јан Стефановски, YУ Група, Кербер, Никола Чутурило, Дејан Цукић и Спори ритам бенд, Ђурађ Ђуричић, Дуда Безуха, Александар Локнер, Џони Дункић и Пеђа Милановић. Програм режира Милутин Петровић, а водиће га глумица Горица Поповић.

Жеља организатора концерта, као и Ђурићевић пријатеља, јесте да се настави традиција бубњарских вечери коју је он успоставио и да му се убудуће сваке године концертом ода почаст за велике заслуге и траг који је оставио у домаћој музици. Ђуричић је рођен 1953. године на Цетињу.

Био је познат као бубњар YУ Групе, бендова Леб и сол и Кербер, као и члан пратећих бендова Здравка Чолића и Ђорђа Балашевића. По речима организатора, сав приход од улазница на овај концерт намењен је Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана