Концерт Јоване Раљић и Вакане Кацумото у Банском двору: Mузиком од Токија до Бањалуке

И. Б.
Концерт Јоване Раљић и Вакане Кацумото у Банском двору: Mузиком од Токија до Бањалуке

БАЊАЛУКА - Концерт реномираних музичких умјетница виолинисткиње Јоване Раљић и пијанисткиње Вакане Кацумото биће одржан сутра од 20 часова у концертној дворани Банског двора.


- И док је Вакана Кацумото своје прве музичке кораке направила у Токију, а Јована Раљић у Бањалуци, путеви су им се укрстили у Бечу, гдје су наставиле своје умјетничко усавршавање и изградиле каријере вриједне пажње - саопштили су из Банског двора.

Јована Раљић магистрирала је са највишим признањем на најистакнутијој свјетској академији у центру класичне музике у Бечу у класи професора Кристијана Алтенбургера. Добитница је бројних првих награда и признања на интернационалним такмичењима виолине у Србији, Италији, Њемачкој, Аустрији. Као солисткиња наступила је са бројним симфонијским оркестрима попут “Карлове вари” симфонијским оркестром из Чешке, “Савариа” симфонијским оркестром из Мађарске, “Лапентрата” камерним оркестром из Финске, Филхармонијом из Граца, Миланским камерним оркестром.

Вакана Кацумото дипломирала је клавир у класи професорице Јасминке Станкул - Цернко и усредсредила се на пратњу Мејнхарда Принса. Рано музичко образовање стекла је у музичкој школи “Јамаха” у узрасту од двије године. Вакана је добитница посебне награде за интерпретацију Франца Шуберта.

Бесплатне позивнице могу се преузети на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12 до 18 часова на билетарници Банског двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана