Концерт Јосипе Лисац у Бањој Луци

A. Р.
Концерт Јосипе Лисац у Бањој Луци

Хрватска пјевачица Јосипа Лисац одржаће концерт у петак, 22. маја на тврђави Кастел у Бањој Луци у оквиру Мјесеца музике "Heineken Music Stage" Бања Лука 2009. Почетак концерта заказан је за 21 час, а организатор је агенција "Фронт Стејџ".

Улазнице коштају 20 марака, могу се купити у "Хард рок кафеу", а на дан концерта на тврђави Кастел, потврдио је Синиша Томић из агенције "Фронт Стејџ".

Јосипу Лисац означавају као уникатну појаву музичке и јавне сцене ових простора. У њену биографију уписани су бројни албуми "Дневник једне љубави", "Лисица", "Богиња", "Јахачи магле", "Баладе", "Живот"...

Као дијете изузетног музичког талента, већ у 10. години Јосипа Лисац је постала чланицом хора Хрватске радио-телевизије. Пјевајући озбиљни музички репертоар, од старе сакралне, преко класичне и модерне авангардне, све до етно-традиционалне музике, стекла је своје прво, а затим и све богатије музичко образовање.

Познанство, пријатељство и љубав са популарним рок пјевачем и композитором, Карлом Метикошем, потпуно је заокружила њен музички и животни пут. 

Њихов први заједнички албум, из 1973. године, "Дневник једне љубави", остаје до данас радо слушан.

Најновији албум "Живим по своме" Јосипа Лисац представила је у фебруару ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана