Кликери на новим пјесмама раде пуном паром

Марија Карајлић
Кликери на новим пјесмама раде пуном паром

На новим пјесмама радимо пуном паром. Све нове нумере полако убацујемо у репертоар, изводимо на свиркама, тако да наши фанови већ могу да чују неке наше пјесме.

Рекао је то "Гласу Српске" један од чланова бањалучког бенда "Кликери" Миодраг Симић - Симке и додао да, нажалост, због финансија неће још неко вријеме улазити у студио.

- Желимо да све одрадимо што професионалније, а за то су потребна огромна средства - појашњава Симић.

Додаје да су у новим пројектима доста музички и аранжмански напредовали.

- Тај помак се осјети и морам да кажем да су нове пјесме наишле на позитиван одјек код људи. Углавном, стварамо и правимо, а кад се укаже прилика снимићемо - наглашава Симић.

Додао је да тренутно немају видео-спотове, али да је у плану да се ради и на томе.

- Свјесни смо да је ово доба визуелног, тако да нам је у плану снимање више спотова, а то надамо се слиједи ускоро. Тренутно једино постоје "уплоади" на "Јутјубу" . Ту су снимци са свирки као и снимци са дема - каже Симић.

Наглашава да је музички правац бенда гараге пунк - роцк.

- Не држимо се доста неких "граница", и свирамо како осјећамо... Првенствено, важно је да се нама свиђа, да ми уживамо док свирамо пјесме, јер ће то и публика да осјети. На неким старим пјесмама смо урадили нове аранжмане, тако смо их сад "дотјерали и освјежили" баш онако да их прилагодимо нашем садашњем "струјању" - нагласио је Симић.

Наглашава да ће током ове године бити актуелни и наступи на фестивалима.

- Пријавили смо се, између осталог, на "Демофест" као и на "Егзит". Пријављујемо се на сваки фестивал у региону, јер је то одличан начин да се промовишемо, као и да се дружимо са осталим бендовима - нагласио је Симић.

Додао је да се, нажалост, број оваквих манифестација смањује из године у годину.

- Више смо заступљени по клупским свиркама, јер је све мање фестивала, а и они који су значајнији првенствено дају шансу и гурају бендове који живе од старе славе. Не дају баш много шанси и времена младим и квалитетним бендовима, јер поред нас, пуно је младих бендова који заслужују шансу да се њихова музика чује - рекао је Симић.

Нагласио је да су у бенду веома задовољни због чињенице да постају препознатљиви у региону.

-         Послије доста година рада, наша музика одјекује у региону, а потврда за то су наступи у Хрватској и Србији - истакао је Симић.

Ноћни живот

Чланови бенда кажу да је што се тиче клупске сцене, "све некако назадовало".

- Жалосно је то што у Бањалуци постоји један клуб који организује свирке и један омладински дом гдје се може свирати, а да то није турбо фолк. То је поражавајуће стање, јер град генерално назадује и кад је ријеч о културној сцени. Још је горе када видимо шта данашњи клинци слушају и кога посматрају као узор - кажу "кликераши".

Оснивање

"Кликери" су основани 2005. године у Бањалуци. Иако су много времена провели у заједничком свирању и стварању пјесама, те године су кажу, имали први наступ и ту годину признају као званичну годину настанка бенда. Од тада су активни на бањалучкој сцени.

Aктивни чланови бенда су Саша Галић - гитара и вокал, Миодраг Симић - бас гитара и пратећи вокал, Дарко Бабић - гитара и пратећи вокал и Игор Ћосић - бубањ. Прву поставу чинили су Саша Галић (свирао бас) и Игор Ћосић, а касније им се придружио Дарко Бабић, и тада је снимљен демо "Кад се надам". Послије тога на мјесто басисте је дошао Миодраг Симић, док је Галић прешао на гитару. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана