Кети Пери изједначила рекорд са Мајклом Џексоном

Јелена Бјелица
Кети Пери изједначила рекорд са Мајклом Џексоном

Чак пет синглова са најновијег албума све популарније америчке поп пјевачице Кети Пери у посљедњих неколико седмица нашло се на првом мјесту америчке топ-листе синглова.

Тренутно је Кети једини женски извођач којем је успјело да пласира пет синглова са истог албума на прво мјесто листе. Ово је такође и први албум у посљедњих 19 година са којег је скинуто пет синглова који су завршили на првом мјесту америчке листе синглова "Билборд".

Тако је она ових дана тај рекорд изједначила са краљем попа Мајклом Џексоном, који је до сада једини имао пет пјесама са једног албума које су завршиле на првом мјесту америчке топ-листе.

Нумера "Last Friday Night" (T.G.I.F.) пети је сингл Кети Пери са њеног албума "Теенаге Дреам" који је достигао сам врх престижне листе "Билборд".

Ту су се до сада нашле и пјесме "Californa Girls", "Teenage Dream", "Firework" и "Е. Т.".

Да ова пјевачица има још разлога за задовољство показује и податак да је MTV објавио номинације у 14 категорија за овогодишњи "Video Musis Awards", који ће бити одржан 28. августа у Лос Aнђелесу, а управо Кети Пери предводи са чак девет номинација.

Aмеричка пјевачица добила је највише номинација за различите спотове са свог посљедњег албума.

Спот за пјесму "Forework" номинован је у категоријама видео године и најбољи видео женског извођача, видео-материјал за пјесму "Last Friday Night" (T.G.I.F.) номинован је у категорији најбољи поп видео, док је спот за пјесму "Е.Т." номинован у категорији најбољи специјални ефекти.

Свој трећи студијски албум "Teenage Dream" Кети је објавила у августу прошле године. Дебитовао је на првом мјесту "Билбордове" 200 листе албума, а само у првој седмици продато је 192.000 копија.

Кети је међународни успјех постигла провокативним синглом "I Kissed A Girl" ("Пољубила сам дјевојку"), који је пуних седам седмица био на првом мјесту "Билбордове" топ-листе и који је био хит у 30 држава. Њен други албум "One of the Boys" остварио је платинасти тираж.

Позната је и по томе што често носи веома екстравагантну и провокативну одјећу. Удата је за британског глумца Расела Бренда.

Штрумпфета

Кети Пери позајмила је недавно свој глас Штрумпфети у дугометражном 3D филму "Штрумпфови". Пјевачица, чији спотови неријетко изгледају као цртани филмови, појавила се први пут на великом платну, али само у облику анимираног лика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана