Кенијац Очијенг 26. жртва Ненада Боровчанина

Дарко Пашагић
Кенијац Очијенг 26. жртва Ненада Боровчанина

БAЊA ЛУКA - Српски професионални боксер Ненад Боровчанин забиљежио је још једну побједу. Његова 26. узастопна жртва на професионалном рингу био је Кенијац Рајмонд Очијенг, кога је некадашњи члан Славије убједљиво савладао једногласном одлуком судија на поене (сва тројица арбитара бодовала меч 60:54).

Овај престиж меч у крузер категорији одржан је у "Фелтинс арени" у Гелзенкирхену као посљедња уводна борба дуела у тешкој категорији између Украјинца Виталија Кличка и Пољака Aлберта Созновског.

Направио сам још један важан корак у својој каријери и по ко зна који пут успјешно презентовао српску заставу цијелом свијету. Био је ово трећи пут да боксујем у уводним борбама браћи Кличко, али први пут у директном интернационалном ТВ преносу, што је за мене био мотив више да побиједим. Потрудио сам се да на најбољи могући начин презентујем српски спорт, што ћу се трудити да радим и у будућности - истакао је у телефонском јављању за "Глас Српске" из Гелзенкирхена Ненад Боровчанин.

О свом ривалу из Кеније, који има надимак Кинг Конг, Боровчанин има само ријечи хвале.

- Био је ово мој најтежи ривал у досадашњој каријери, што говори и његов скор од 21. побједе уз 17 нокаута. Овај тријумф ће ми донијети велики број бодова на свјетској ранг-листи. Слиједи одмор до сриједе када настављам тренинге по плану и програму мог новог тренера Фрица Здунека, како би што спремнији дочекао почетак августовских припрема са њим. Циљ ми је да у овој години освојим неку од престижних титула и будем корак ближе до самог свјетског врха. Предстоји тежак период тренинга, али без великих одрицања нема ни великих резултата - додао је Боровчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана