Карлос Сантана сутра у Београду

Глас Српске
Карлос Сантана сутра у Београду

Један од највећих гитариста свих времена, Карлос Сантана наступиће сутра увече у Београду, јавио је Мондо.

Београдски концерт је дио турнеје овог познатог музичара, који ће представити издање "Multi-Dimensional Warrior", односно компилацију својих највећих хитова па ће публика имати прилику да чује пјесме попут "Oye Como Va" и "Black Magic Woman ". 

Карлос Сантана је добио десетак "Bay Area" музичких награда, укључујући шест за најбољег гитаристу и три за најбољег музичара године.

"Billboard" магазин га је 1996. наградио наградом "Century", највећим признањем за животно достигнуће, а бесмртан у свијету забаве постао је 1998. године кад је добио своју звијезду на холивудском "Walk of Fame ".
Сантанина музичка каријера стагнирала је осамдесетих година, а почетком деведесетих продаја његових плоча је стала. Све се промијенило изласком албума "Supernatrural" 1999, гдје је сарађивао са неколико познатих музичара, међу којима је Ерик Клептон. Тако се десило да је Карлос Сантана, који ствара музику већ пет деценија, на прагу новог миленијума досегао врхунац каријере.

Овај музичар је више пута проглашаван за најбољег поп-рок гитаристу свих времена у анкетама спроведеним у "Плејбој" часопису, а 1988. године добио је "Греми" за најбоље инструментално рок извођење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана