Карлос Сантана иде у пензију

Глас Српске
Карлос Сантана иде у пензију

Један од најбољих гитариста свих времена Карлос Сантана најавио је да ће за шест година отићи у пензију, али не било какву. Наиме, Сантана намјерава да оснује цркву на Хавајима и то када напуни 67 година.

- Прекинућу да свирам када напуним 67 година и радићу оно што сам одувијек желио - да будем свештеник као Литл Ричард - открио је Сантана за магазин "Ролингстоун", додајући да му је вјера много помогла да превазиђе тешка времена у свом животу.

Сантана је тренутно на турнеји, чији ће завршетак бити 12. октобра у Калифорнији. Ускоро би требало да објави двоструки албум, што ће бити његов 38. носач звука у каријери, на којем ће се наћи и неке његове мало познате пјесме.

Ипак, упркос сталним успјесима на пољу музике, Сантана је одлучио да проба да пронађе још неки дар.

- Није ми се смучило оно што радим, али држим да ми је Бог дао дар да преносим поруку и без гитаре, те да помогнем људима да се покрену када се нађу у колизији са оним што је прокламовано у Библији - каже музичар.

Сантана је говорио и о свом недавном разводу од жене са којом је био у браку 34 године и како је помишљао чак и на самоубиство. Вјера му је, каже, помогла да се ријеши тих мисли и да преброди тежак период у животу.

- Оно што сам научио јесте да мораш да допреш до тамне стране своје душе како би пронашао свјетло, а то сам ја управо учинио прошле године - каже Сантана. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана