Кантаутор Зоран Предин објавио два албума: Винилни поклон за публику

Б. П.
Кантаутор Зоран Предин објавио два албума: Винилни поклон за публику

ЗАГРЕБ - Зоран Предин, легендарни кантаутор, рок музичар и писац представио је албуме “Гастарбајтер трубадур” и “Такшних веч не делајо”, као ексклузивно винилно издање, што је несвакидашњи примјер у модерној дискографији.

На албуму “Гастарбајтер трубадур” налазе се већ познати синглови попут “Чарапе испод сандала”, “Без трагова и сјене”, “Гастарбајтер трубадур” и “Пјесма о новој звијезди”, а исте пјесме у словенској верзији објављене су на албуму “Такшних веч не делајо”. Музику, текст и аранжман потписује сам Зоран који је открио инспирацију за назив и концепт албума.

- Посљедњих година наступам више по региону и свијету, него кући. У том духу је тај гастарбајтер трубадур, јер гдје год свирам и пјевам ту је мој дом. Једино ми је драго што не морам носити пајкице као што су то прави трубадури носили - рекао је Предин.

Хрватски музички критичар Хрвоје Хорват бираним ријечима говорио је о албумима који су изашли у издању “Criatia Recordsa”.

- Два албума, иако, је музика на њима иста потпуно су различити. Постоје људи који немају падове у каријери и раде све на неколико нивоа. Зоран је један од њих. Нема много људи који могу писати, свирати, пјевати константно на високом нивоу. Препоручио бих људима да послушају обје верзије албума. Ја бих то описао као музику сличној као код Џонија Кеша и Леонарда Коена, јер ту нема скривања иза нечега. Ради се о кантаутору који једнако добро звучи било да свира сам на позорници, с пратећим бендом или у комбинацији с електричним инструментима - рекао је Хорват.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана