Јована Раљић и Клеменс Цајлингер наступили у Бањалуци

М. М.
Foto: Б.Брезо

БАЊАЛУКА - Концерт бањалучке виолинисткиње са адресом у Бечу Јоване Раљић и бечког пијанисте Клеменса Цајлингера одржан је синоћ у концертној дворани Банског двора Културног центра.

Публика је имала прилику да ужива у репертоару на ком су се нашле композиције Бетовена, Брамса и Сарасатеа.

- Утисци су предивни, срећна сам јер је концертна дворана била пуна, али и због изузетно позитивних реакција на овако технички захтјеван програм. Акустика дивне сале Банског двора пружила је још већу инспирацију за музицирање са фантастичним колегом и пијанистом Клеменсом. Морам да пренесем и његове предивне утиске о Банском двору и Бањалуци, заиста се радује могућем поновном доласку у наш град - рекла је Раљићева након концерта.

Раљићева је умјетница која је магистрирала са највишим признањем на најистакнутијој свјетској Академији умјетности у Бечу у класи професора Кристијана Алтенбургера и добитница је бројних првих награда и признања на интернационалним такмичењима виолине широм Европе.

Пијаниста Клеменс Цајлингер рођен је у Бечу, гдје је студирао на Конзерваторијуму „Брукнер“ у Линцу, а потом на Универзитету за музику и извођачке умјетности у Бечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана