Јован Маљоковић и “Балкан салса бенд” наступили у Бањалуци: Спој џеза и традиционалне музике

И. Б.
Јован Маљоковић и “Балкан салса бенд” наступили у Бањалуци: Спој џеза и традиционалне музике

БАЊАЛУКА - Београдски џез саксофониста, композитор и аранжер Јован Маљоковић са својим “Балкан салса бендом” бањалучкој публици приредио је незабораван концерт у Банском двору.

Публика је у четвртак увече уживала у препознатљивим звуцима Маљоковићеве музике, у споју џеза и традиционалне музике.

На концерту је премијерно представио нови албум “Река живота”, а ово је његов 13. ауторски албум који је изашао у новембру прошле године, али због пандемије вируса корона није раније промовисан.

Маљоковић је истакао да је овај концерт у Бањалуци први пред публиком послије више од годину дана.

- Много су нам недостајале свирке уживо. Свирали смо композиције са новог албума “Река живота”, али и неке композиције за које мислим да је потребно да прође време и да човек стекне искуство, схвати шта је важно, зашто је одабрао музику и да дођете до неких својих оригиналних тонова и музике са којом можете са поносом да представљате своју земљу - казао је Маљоковић и додао да су то пјесме које воли и које су за њега важне, а које изводи у пратњи свог бенда са којим свира годинама.

Он је један од најплоднијих џез аутора у Србији, а са својим оркестром је наступао на свим домаћим, али и на бројним фестивалима у Европи, као и на Куби. Од првог албума је користио балканску музику у својим џез композицијама. У једном интервјуу је истакао да је етно-музика нарочит вид комуникације међу разноликим културама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана