“Јесења соната” у звуку руских романси

Б.П.
“Јесења соната” у звуку руских романси

БАЊАЛУКА - У оквиру Међународног музичког фестивала “Јесења соната” баритон Васа Стајкић вечерас од 20 часова одржаће солистички концерт под називом “Мелодије моје душе” у Банском двору.

Реномирани музички умјетници наступиће уз пратњу пијанисте Арсена Чаркића из Бањалуке. Стајкић, баритон и првак опере, од 2000. године стални је члан Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Од тада је остварио више од 30 улога у више од 400 представа. Наступао је у Норвешкој, Италији, Њемачкој, Аустрији, Словачкој, Пољској и Француској. Баритон, карактеристичан по својој топлини и снази, својим дубоким тоном савршено се надопуњује са звуцима клавира, који пружа широку палету динамичких могућности - од њежних, суптилних тонова до драматичних експлозија звука.

Умјетнички рад Арсена Чаркића карактеришу не само бројни реситали, солистички и концерти с оркестром, већ и велики број камерних наступа, док је његово искуство диригента мјешовитих и мушких састава и ансамбала често награђивано на хорским такмичењима. Осим тога, компонује, снима, изводи, аранжира и продуцира филмску и фестивалску музику, често наступајући и учествујући у различитим умјетничким пројектима. Ова два умјетника осмислила су програм од два блока руских романси за глас и клавир.

Између наступа, првог и другог блока, публика ће имати прилику да чује и госта концерта - Хор Св. Платонов Бањалучки - Источник. На програму су дјела руских романтичара (Чајковског, Рахмањинова, Чеснокова и Свиридова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана