Јасмин Леви у Бањалуци: Сјетни звуци срца и душе ФОТО

Миланка Митрић
Foto: В. Трипић

Бањалука - Свјетска звијезда Јасмин Леви наступила је вечерас на бањалучкој тврђави Кастел, на 3. "Бањалука фесту", подијеливши с публиком не само свој глас и музику, већ и искрене емоције свог срца.

-  Драго ми је што сам овдје. Узбуђена сам што сам у Бањалуци, а оно чега желим да се сјетим су ваша срца. Желим да вас позовем на путовање љубави - рекла је она, обративши се на почетку на српском.

Јасмин Леви у својој музици спаја ладино језик и фламенко, чему додаје утицаје Блиског истока и танга, на сваком концерту водећи публику на једно путовање кроз различите стране музичког свијета, а сваком пјесмом као да дозива прошлост у садашњости, и сваком нотом говори најтананије и најдубље патње, али и радости душе.

- Немам дома, ни земље. Прстима стварам ватру и из срца пјевам за вас - казала је Левијева ове стихове као увод у пјесму "Naci en Alamo".

Прохладно јулско вече било је испуњено топлим нотама, и сјетним, често меланхоличним стиховима попут "збогом драга, не треба ми живот, тебе волим", из једне од њених најпознатијих пјесама "Adio Querida", а снажне и емотивне реакције изазвало је и извођење пјесама "La Alegria", "Mujer" и "Una noche mas".

- Сви моји концерти су углавном тужни. Неке моје пјесме су попут опроштаја - казала је она, као увод у пјесму "El ultimo domingo".

Током вечери извела је и нумере "Espera un poco", "Tu no sabes", "Olvidate de mi" и друге.

"Бањалука фест" биће настављен сутра навече, када ће на тврђави Кастел наступити виолиниста Немања Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана