Јамато бубњари “затресли” Београдску арену

Agencije
Јамато бубњари “затресли” Београдску арену

БЕОГРАД – Атрактивним и динамичним наступом у оквиру турнеје “Гамусхара” јамато бубњари затресли су синоћ “Београдску арену” и поново одушевили домаћу публику, преноси Танјуг.

Познати јапански перкусионисти, кој су први пут у Београду гостовали прије две године, публици су приредили двочасовни музичко-сценски спектакл, добро засмијали и оставили без даха својим програмом.

Интересантна сценографија, гардероба и освјетљење употпунили су врхунско извођачко умијеће, занимљиве трупе која је формирана 1993. године и која са собом носи инструменте старе око четири вијека који теже више од тоне.

У импресивним изведбама на бубњевима и добро “уиграној” кореографији уживале су све генерације, у публици је било и малишана, који су дошли са породицама, и младих, али и оних “у годинама”, као и гостију из других градова.

Десеторо чланова Јамато групе међу којима су и три даме, енергичан наступ у коме су доминирали брзи ритмови завршили су ријечима “видимо се” и публику оставили у увјерењу да ће поново доћи у Србију.

Посебно је занимљиво да они ван сцене имају изузетно строг дневни “ритам” - дан почињу тако што трче десет километара, а затим вјежбају у теретани, јер њихови концерти изискују изузетну кондицију.

Поподне заједно вежбају свирање на бубњевима, а затим и појединачно до поласка на спавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана