Изненада преминуо бубњар Фу Фајтерса Тејлор Хокинс

Г.С.
Изненада преминуо бубњар Фу Фајтерса Тејлор Хокинс

ВАШИНГТОН - Бубњар музичке групе Фу Фајтерс (Foo Fighters) Тејлор Хокинс, преминуо је изненада у 51. години, саопштио је бенд.

Вијест о смрти педесјетогодишњег музичара бенд је објавио на друштвеним мрежама на дан када је требало да наступе на фестивалу Лолапалуза у Сао Паулу у Бразилу

Музички свет затечен је трагичном вешћу о смрти Тејлора Хокинса (50) који је од 1997. члан „Фу Фајтерса”, једног од највећих рок састава на свијету.

Изненађење је веће због чињенице да се бенд налази на турнеји по Јужној Америци и да је у петак увече требало да наступе у Боготи, главном граду Колумбије, а у суботу у Сао Паолу у Бразилу.

Фестивал „Естерио пикник” који се одржава у Боготи објавио је синоћ да „Фу Фајтерси” неће свирати због „озбиљног медицинског проблема”, без других детаља. Само неколико сати касније услиједила је објава о трагичног и прераној смрти Тејлора Хокинса.

Његово тијело пронађено је у соби хотела „Каза Медина” у Боготи у који је бенд био смјештен и за сада нема информација о узроку смрти. 

Тејлор Хокинс је други бубњар „Фу Фајтерса”, замјенио је Вилијама Голдсмита, који је у бенду свирао прве двије године, од 1995. до 1997.

„Фу Фајтерсе” је основао Дејвид Грол, који се прославио као бубњар „Нирване”, али у свом бенду пјева и свира гитару.

Хокинс, који је почео као бубњар Аланис Морисет, говорио је да је имао велику трему на аудицији за „Фајтерсе” будући да га је процијењивао један од најбољих бубњара на свијету.

Грол и Хокинс имали су обичај да на концертима повремено замјене улоге, па је Хокинс пјевао, а Грол свирао бубњеве.

Бројни музичари изражавају жаљење и невјерицу због неочекиване смрти Тејлора Хокинса, иза којег су остали супруга и троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана