Ивана Јордан - Музика моја потреба

Сања Јокић
Ивана Јордан - Музика моја потреба

Искрено се дајем у свакој песми, јер је музика моја потреба, мој начин да нешто кажем на сав глас. Није ми циљ да пружим само пуку забаву, већ и да наведем неког на размишљање.

Рекла је то за "Глас Српске" кантаутор Ивана Јордан, која ових дана припрема нови албум, који ће, како је објаснила, бити препознатљив "по широком и визионарском звуку".

Ивана се ове године вратила на музичку сцену послије дуже паузе новим синглом "Као љубав", којим је уједно обиљежила десетогодишњицу рада.

- Свој музички рад и себе доживљавам као нешто што би се назвало "филозоф космонаут на високим потпетицама". Покушавам себе да сагледам у трећем лицу, да са стране пробам да осетим како та музика коју радим објективно делује на људе. И схватила сам да је она потребна, баш таква каква јесте - каже Ивана.

Наглашава да људи који имају свој јединствен, препознатљив изграђен стил не смију одустајати од њега и повиновати се неким наметнутим шаблонима или трендовима.

- Све је то пролазно док личан, јединствен стил остаје вечно и с њим се може радити доста разноврсно и може се стално богатити новим идејама - каже Ивана.

Пјевачица која често за мотив у својим пјесмама узима вјеру истиче да је "тело које животари без духовности обична машина, барка која лелуја на таласима, без свести зашто се љуља".

- Свако духовност гради и буди у себи на свој начин. Мој пут је пут упознавања самог себе, покушај разумевања смисла, суштине. Спољни и појавни свет је препун изазова, погрешних и привидних узора и идеала, који се путем медија и система вредности, понекад намећу као владајући. Покушавам да се не упуштам у ту гунгулу већ сам у неком свом свету, бавим се својим послом чисто и искрено. То није лако - наглашава Ивана, која је прије неколико мјесеци пјевала за дјецу Косова и одржала концерте у Грачаници и Лепосавићу.

Наглашава да не размишља о скандалима и ружним стварима већ да то што напише отпјева и у некоме пробуди лијепа осјећања и да га наведе на узбудљива дјела.

Истиче да би вољела да се ускоро дружи са бањалучком публиком, али да још увијек нема договорен концерт. Ипак, нада се да ће се то ускоро десити.

Брак

Ивана је недавно рекла "да" свом дугогодишњем момку Душану Aнтонијевићу, а вјенчање је обављено у цркви Светог архангела Гаврила у Земуну. Ивана и Душан су пријатељи још од средњошколских дана, неко вријеме су били у вези, али су им се путеви једно вријеме разишли.

Ивана каже да је тренутно испуњава љубав према кухињи, иако се још није у потпуности "извјештила".

- Уживам у откривању припремања разних јела и искрено се радујем када ручак испадне добро, баш како је замишљено. A и то се дешава понекад - додаје у шали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана