Иван Тасовац биће сахрањен у Алеји заслужних грађана

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније, биће сахрањен у понедјељак 4. октобра у 14 сати у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, потврђено је Тањугу из ове установе културе.

Познати умјетник и управник - менаџер Иван Тасовац (55), преминуо је изненада у сриједу, 29. септембра око 21 сат у свом дому у Београду. Хитна помоћ је стигла на лице места и покушавала реанимацију, али на жалост без успјеха.

Тасовац је био директор Београдске филхармоније од 2001. до 2013. године. Почетком 2014. на конкурсу за новог директора једногласно је изабран као најбољи кандидат за ову позицију.

Након функције министра културе и информисања од 2013. до августа 2016. године, Влада Србије поново је именовала Тасовца за директора Београдске филхармоније 24. јануара 2017. Вечерас су два догађаја посвећена Тасовцу - концерт под диригентском палицом Габријела Фелца на Коларцу са Београдском филхармонијом и спектакл представа „Надмудривање ђавола“ у СНП-у (Нови Сад) Компаније Акрама Кана из Лондона, који је у селекцији Београдског фестивала игре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана