Иги Азалеја приредила провокативан концерт пред 42.000 људи

Танјуг
Foto: Танјуг

НОВИ САД- Славна аустралијска реп музичарка Иги Азалеја направила је прави спектакл и мултимедијални музички шоу синоћ на отварању 22. Егзит фестивала у Новом Саду на Главној бини.

Концерт је започела својим хитом “Work”, иначе деби синглом, уз огромно одушевљење публике, претежно тинејџера и припадница љепшег пола, што и јесте њена главна циљна група.

Према процјенама организатора, око 42.000 људи је пратило њен концерт на Главној бини, који је услиједио након спектакуларно дугог ватромета и отварања Егзита и концерта популарне регионалне звијезде Сенидe из Словеније, чији је музички правац треп негдје у сличном маниру као Иги Азалеје.

“Добро вече, људи. Вјерујем да свако од вас има неке проблеме, бриге, недаће, као и ја, као сви на свијету. Али, вечерас ме баш брига за све то и ваше невоље, јер сте овдје дошли из једног разлога, а то је да се добро забавите. Зато нећу да чујем да нешто бринете, већ хоћу да вас видим како уживате са мном, да се лијепо забавите, и ништа даље”, поручила је Иги Азалеја публици.

Њени фанови из цијелог свијета, јер је било веома много странаца, пратили су два узастопна наступа провокативних музичарки који на различитим странама свијета стварају релативно сличну музику у неким сегментима.

Мултиталентована реперка у протеклој деценији се пробила као једно од најважнијих имена глобално најпопуларнијег музичког правца, који се укомпоновао и са хип хоп жанром.

Услиједили су хитови “Sally Walker”, “Spend It”, “Теаm”, а Азалеја је имала и четири атрактивне плесачице које су направиле визуелни шоу.

Све вријеме је Азалеја инсистирала на провокативном наступу, тако да је извела „тверковање“ да измами уздахе мушке публике, а та сексуална конотација је нон стоп била у првом плану.

Иза ове музичке сензације и атракције на друштвеним мрежама стоји више од 35 милиона људи, а међу њима су и највећа музичка имена са којима је сарађивала попут Бритни Спирс, Џенифер Лопез и Ариане Гранде.

Право Иги Азалеје је Аметист Амелиа Кели и она има за собом музичку каријеру од тек 10 година, а умјетничко име Иги Азалеја је узела да би се бавила музиком, због чега се преселила у САД из родне Аустралије већ са 16 година.

Током концерта синоћ на великом видео биму су се смјењивале њене слике и видео радови, а она је приредила врхунски плесачко-музички шоу како се ради иначе у Холивуду и музичкој индустрији са оне стране океана.

Сет листа је била испуњена пјесмама које публика жели да чује и прати, тако да су дјевојке, дјевојчице и момци у маси знали готово све ријечи тих хитова.

У јуну 2014. њени синглови „Fancy“ и „Problems“ дошли су до прва два мјеста Билбоардових Хот 100, чиме је изједначила рекорд који су држали легендарни Битлси, на шта је духовито одговорила: „Радије бих била Ролинг Стонси“.

Њене пјесме и музички спотови "Pussy" анд "Тwо Тimes" на Јутјуб платформи достигли су вртоглаву гледаност.

Азалеја је на концерту направила пресјек каријере кроз своје албуме “Ignorant Art” (2011), “Тhe New Classic” (2014), “In My Defence” (2019) и новији - “Тhe End of an Era” (2021) и на Егзиту је отпјевала чак 20 нумера кроз скоро 80 минута динамичне свирке.

Низала је нумере “Black Widow”, “Impossible is Nothing”, “Started”, “Goddess”, “Peach Body”, “Cream”, а висока продукција свих Егзит концерата подразумијева више видео бимова који директно снимају дешавања на мејн стејџу и на тај начин публика из удаљених редова своју миљеницу могла је гледати на гигантском платну.

Извођење сваке пјесме, реп хип хоп музичарка је морала да представи кроз “тверковање”, које је демонстрирала у групи са својим дјевојкама на позорници и уз то је често убацивала помало вулгарне тренутке еротитске природе, чиме је оставила незабораван утисак скандал мајстора и тиме привукла пажњу публике оба пола.

Публика је уживала уз велики број песама “Is That Right”, “Sex on the Beach”, “Јust Wanna”, “Don’t Need Y’all”, “Woke up”.

Популарна реперка се одважила да у свом маниру и аранжману обради нумере колегиница са којима је сарађивала: “Botty” (оригинал хит од Џенифер Лопез), “Problem” (римејк песме Ариане Гранде) и “Pretty Girls”  Бритни Спирс.

Пред крај концерта Азалеја је извела и обраду “No Mediocre” од репера Т. I, као и велике хитове “Nights Like These” и посебно - “Fancy”.

И даље је свака пјесма била пропраћена веома врелим провокативним сценама и тиме је Азалеја обиљежила прво вече Егзит фестивала на Мејн Стејџ позорници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана