Хус објављује соло синглове, једва чека Ваљак у студију

Танјуг
Хус објављује соло синглове, једва чека Ваљак у студију

ЗАГРЕБ - Гитариста и аутор песама Парног Ваљка Хусеин Хасанефендић Хус запјевао је и објавио недавно прве самосталне синглове "Пјесмица" и "Бар на дан", али истиче да нема претензија ка соло каријери и да једва чека да матични бенд поново уђе у студио.

Хасанефендић је рекао агенцији Танјуг да је током пандемијских мјесеци када није могао радити са Ваљком у "комбинацији досаде и изолације" одсвирао и отпјевао сам неке демо материјале.

"Од десетак снимљених песама неке су зазвучале као могући Ваљкови синглови, а неке су пак због текстова или угођаја вукле у мој особни филм. Тих неколико ће с временом бити објављене соло. Можда ће бити албум, а можда и не", рекао је Хасанефендић.

Премда је као гитариста пјевао и у Групи 220, на албуму "Слике" (1974), а потом и давно у двије Ваљкове песме "Стојим већ сатима" и "А ја бих с врагом", Хус након новог искуства пред микрофоном каже да остаје "тотално испуњен својом улогом у бенду која је много комфорнија него бити певач".

"Док се све то дешавало у интими мог студија, није било фрке. Дилеме су настале када је кренула прича о објављивању. Био сам прилично избезумљен од тога. Што ми то треба? Ваља ли то? Велику улогу у одлуци имао је (гитариста Ваљка Маријан Бркић) Брк који ми је помагао у техничком аспекту, а и бустао ми је самопоуздање. У финалу су ми сви из бенда помогли и дали подршку", рекао је Хасанефендић.

Овог прољећа објављена "Пјесмица" и недавна "Бар на дан" посједују лагани поп угођај, мада обје посједују одређену поруку, као неку врсту ангажованог ескапизма, а Хасанефендић истиче да су настале инстинктивно.

"Кад крену не знам ни куда иду ни одакле долазе. Кад би морао анализирати рекао би да баштине све оно што сам слушао у формативним годинама. Све је то живот", рекао је гитариста.

Након више од годину и по без свирки, Парни Ваљак је најавио да се враћа на позорницу 12. августа концертом у Новој Градишци, а слиједе Макарска 14. августа и 16. августа Сплит.

"Што се концерата тиче, узбуђење је големо. На пробама смо врло брзо зазвучали као да паузе није ни било, па ми остаје надати се да ће тако бити и на свиркама пред људима. Коначно", закључио је Хасанефендић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана