Хор “Александров” и Емир Кустурица у пуном “Сава центру” ФОТО

Агенције
Хор “Александров” и Емир Кустурица у пуном “Сава центру” ФОТО

Београд - Хор Руске армије “Александров” и Емир Кустурица са својим “The No Smoking Orchestra” одржали су синоћ концерт у пуној великој сали “Сава центра”, преносе агенције.

У првом дијелу концерта наступио је руски ансамбл, препознатљив широм свијета по свом снажном и сугестивном пјевању, којим оставља дубок утисак на гледаоце.

Публика, у којој је синоћ био и премијер Србије Ивица Дачић, громогласним аплаузом је поздравила хор и оркестар и извођење пјесама “Калинка”, “Очи чарније”, “Еy ућњем”, “Пољусћко поље” и друге.

Присутне је посебно задивио фолклорни ансамбл који је у традиционалним ношњама представио игре из различитих крајева Русије, богато културно насљеђе, демонстрирајући веома захтјевне покрете.

Пјесме “Чилабе” и “Едерлејзи” из панк опере “Дом за вјешање” редитеља Емира Кустурице, у извођењу хора “Александров”, биле су увод у наступ “The No Smoking Orchestra”.

Кустурица је изашао на сцену у црном одјелу са лептир машном и бијелом гитаром, поздравивши духовито присутне у сали:

- Сви који вечерас мисле да сам се ја овако обукао поводом 50-годишњице Џејмса Бонда, варају се. За мој вечерашњи аутфит побринула се фирма “Кад будем још млађи” у власништву присутног Матије Бећковића – рекао је он.

Прву пјесму Кустурица је посветио “свим нашим сународницима који тамниче у свјетским затворима, а окривљени су прије пресуде”.

У пратњи хора “Александров” чланови састава “The No Smoking Orchestra”, чији специфичан стил одушевљава публику широм свијета, извели су током 40-минутног концерта нумере “Was Romeo Really a Jerk”, “Питбул теријер”, “Евергрин”, “Бубамара”.

Кустурица и виолиниста Дејан Спаравало насмијали су публику својеврсном мини представом.

Спаравало, кога је познати редитељ у шали представио као јединог музичара који је новцу рекао “не” и човјека сумњиве сексуалне оријентације, свирао је виолину на Кустуричиној ципели, а затим држећи је на свом врату.

Држали су гудало и између себе, устима, све вријеме свирајући, а показали су своје музичке вјештине и на “гудалу” великих димензија које су придржавале двије девојке из публике.

На крају концерта је хор “Александров” отпјевао “Тамо далеко” пред публиком која је стојећи аплаудирала, као и познату руску пјесму “Каћуша”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана